У Львові знову заборонили радянську і нацистську символіку

Поділитися
Львівська обласна рада заборонила використовувати червоні радянські прапори на всіх адміністративних будівлях 9 травня. Торік депутати приймали аналогічне рішення, однак воно було опротестовано прокуратурою.

Львівська міськрада заборонила використовувати радянську, комуністичну і нацистську символіку на території міста

У нинішній постанові Львівської міськради у черговий раз зазначено, що мова йде про символіку «неіснуючої держави СРСР», комуністичної і нацистської символіки, яку відтепер заборонено використовувати на масових заходах і вивішувати в установах. Заборону схвалили 74 депутати з 90.

Ініціатором постанови є депутат від «Свободи» Юрій Михальчишин. Він зазначив, що він і його колеги прийняли правильне, вольове рішення і «задекларували європейські погляди». Також він нагадав, що минулого року депутати приймали аналогічне рішення. Але воно було опротестовано прокуратурою.

«Як нам щойно повідомили, 21 грудня позов прокуратури суд частково задовольнив. Дуже цікаво - пропонують заборонити тільки нацистську символіку», - зазначив депутат. Таким чином, міськрада порушила рішення і місцевого суду, і прокуратури.

Нагадаємо, 21 квітня 2011 року Верховна Рада прийняла закон «Про внесення змін до закону України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років» (щодо порядку офіційного використання копій Прапора Перемоги)». Прийняття закону супроводжувалося протестами депутатів від опозиції і частковим блокуванням трибуни.

Відповідно до закону, «Прапор Перемоги є символом перемоги радянського народу і його армії і флоту над фашистською Німеччиною в роки Великої Вітчизняної війни. Зовнішній вигляд копій Прапора Перемоги має відповідати виду штурмового прапора сто п'ятидесятого ордена Кутузова II ступеня Іріцької стрілецької дивізії». !zn

Читайте також:

Рада зобов'язала піднімати червоний прапор у День Перемоги


ЗМІ: Російські використовують нацистську символіку для олімпійської реклами

Івано-Франківська облрада оголосив Прапор Перемоги символом «цинічного знущання»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі