КНДР показала на параді муляжі міжконтинентальних ракет

Поділитися
© soirmag.lesoir.be
Експерти впевнені, що КНДР як і раніше далека від створення функціональної міжконтинентальної ракети, здатної нести ядерний заряд. Показані на параді ракети - всього лише муляжі.

Міжконтинентальні балістичні ракети (МБР), продемонстровані у КНДР на параді з нагоди 100-річчя від дня народження Кім Ір Сена, були несправжніми. До такого висновку прийшли деякі військові експерти, думку яких цитує АР.

«Немає жодних сумнівів, що ці ракети - муляж», - вважають Маркус Шиллер і Роберт Шмукер з німецької компанії Schmucker Technologie, яка консультувала НАТО з питань ракетних технологій. На їхню думку, показані на параді шість МБР КN-08 скомпільовані з різних компонентів ракет - рідкопаливних і твердопаливних - і не здатні злетіти. Окрім того, їхня обшивка занадто тонка, щоб протистояти впливу щільних шарів атмосфери. При цьому ракети відрізняються, хоч і мають схожу конструкцію.

КНДР провела невдалий запуск ракети «Инха-3»

На довершення всього, МБР за розмірами не відповідають транспортно-пусковим установкам (ТПУ), на яких вони розміщені. «Незрозуміло, чи змодельовані вони так для того, щоб збити з пантелику зарубіжних експертів, або ж просто конструктори виконали недбалу роботу», - зазначили німецькі експерти. Вони припустили, що КНДР як і раніше далека від створення функціональної міжконтинентальної ракети, здатної нести ядерний заряд, назвавши парад «постановочним шоу».

Американський учений - професор Массачусетського технологічного інституту Теодор Постол, сумнівається навіть у тому, що продемонстровані на параді у Пхеньяні ракети є макетами. «Створення МБР, подібних до КN-08, вимагає гігантських зусиль. Враховуючи плачевний стан економіки КНДР, єдиний спосіб, яким корейці могли роздобути таку ракету - це якщо б хтось передав її їм», - уклав він.

Експерти нагадують, що з 1998 року КНДР здійснила чотири запуски ракет-носіїв, конструкція яких дозволяє нести ядерний боєзаряд. Всі вони завершилися невдачею. !zn

Читайте також:

КНДР будуть запускатися у космос супутники «один за одним»

Покійного Кім Чен Іра обрали вічним генеральним секретарем

США офіційно звинуватили Китай у постачанні ракетних технологій КНДР

КНДР майже готова до випробування ядерної зброї

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі