В Італії закликають бойкотувати Євро-2012 через Тимошенко

Поділитися
Євро-2012 може стати слушною нагодою для Євросоюзу, щоб продемонструвати, що європейське співтовариство є не тільки географічним утворенням, а - в першу чергу - піклується про загальні демократичні цінності.

Європейський Союз повинен розглянути можливість «певної форми бойкоту» матчів Євро-2012, які відбудуться в Україні, через порушення владою демократичних норм, зокрема, переслідування екс-глави українського уряду Юлії Тимошенко. Про це написав екс-глава нижньої палати парламенту Італії П'єр Фердінандо Казіні у статті для газети ІL Мessaggero.

Політик зазначив, що заплановане на початку літа Євро-2012 може стати слушною нагодою для Євросоюзу, щоб продемонструвати, що європейське співтовариство є не тільки географічним утворенням, яке тримається виключно на економічному співробітництві, а - в першу чергу - піклується про загальні демократичні цінності.

«Через кілька тижнів погляди всього континенту будуть спрямовані на Україну, державу, яка також хоче приєднатися до Євросоюзу. Думаю, що - без демагогії, але наполегливо - ЄС може і повинен розглянути можливість певної форми бойкоту (Євро 2012)», - написав він.

Екс-глава палати депутатів нагадав, що бойкотувати матчі чемпіонату в Україні на початку березня запропонував екс-глава італійського уряду на зборах «Європейської народної партії», зазначивши, що, незважаючи на різницю в поглядах - він згоден, що бойкот Євро-2012 в Україні варто організувати.

Казіні назвав «неприйнятним» відсутність реакції Євросоюзу на те, що відбувається з екс-главою українського уряду.

«Хотів би, щоб у випадку Тимошенко заради поваги до прав людини і заради політичних свобод, яких не дотримуються в Україні, світ футболу і в першу чергу європейська політика не відбулися холодним мовчанням», - написав він, зазначивши, що, якби так сталося , це був би гол у свої ворота для ЄС.

Читайте також:

УЄФА не збирається скасовувати Євро-2012 через теракти в Дніпропетровську

Євросоюз шокований вибухами в Дніпропетровську

Медведєв заступився за Тимошенко

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі