У Нью-Йорку нова будівля Всесвітнього торгового центру вже стала найвищою спорудою міста

Поділитися
Всесвітній торговий центр, зруйнований після терактів 11 вересня 2001 року, знову височіє над Нью-Йорком.

У Нью-Йорку нова будівля Всесвітнього торгового центру - Freedom Tower (башта Свободи) - стала найвищою спорудою міста, обігнавши Empire State Building.

Висота споруджуваного хмарочоса вже становить 387 м (після завершення будівництва висота вежі досягне 541 м). Оглядові майданчики будуть на 102, 103 і 104 поверхах. Відкриття будівлі ВТЦ пройде навесні 2013 року.

Будівництво почалося в квітні 2006 року - в безпосередній близькості до місця, де 11 вересня 2001 року були зруйновані два хмарочоси колишнього комплексу Всесвітнього торгового центру - Північна і Південна вежі.

Між будівництвом хмарочосів і кризами угледіли «нездоровий» зв'язок


Ньюйоркці відзначають, що важлива будівельна позначка досягнута напередодні першої річниці вбивства американським спецназом у Пакистані лідера «Аль-Каїди» Усами бен Ладена. Саме з цією людиною пов'язана організація і здійснення найбільших в історії США терористичних нападів у 2001 році, коли в Нью-Йорку, Вашингтоні і на трьох захоплених терористами літаках загинуло три тисячі людей.

/system/ckeditor_assets404IMAGE
/system/ckeditor_assets404IMAGE
sbf_ftx/instagram

/system/ckeditor_assets404IMAGE
/system/ckeditor_assets404IMAGE
sbf_ftx/instagram

Нагадаємо, що новий Всесвітній торговельний центр буде складатися з п'яти хмарочосів різних архітекторів. Проект передбачає будівництво п'яти висотних будівель - музею, меморіалу, центру транспортування, торгового комплексу та концертно-виставкового центру.

Кожна вежа проектується різними архітекторами: Норманом Фостером, Річардом Роджерсом і Фуміхіко Макі.

Спочатку на будівництво, розпочате в лютому 2006 року, планувалося витратити близько 3 млрд доларів США, або, за будівельними оцінками, витрати звелися до 12 380 доларів США за квадратний метр. До 2012 року орієнтовна вартість вежі зросла до 3,8 млрд доларів США. Таким чином, Freedom Tower (башта Свободи) є одним з найдорожчих будинків у світі.

Головний архітектор будівництва Девід Чайлз запланував, що Freedom Tower повинен стати новим символом свободи для всіх американців, тому висота будівлі разом з антеною на даху досягне символічної позначки - 1776 футів (540 метрів), оскільки в 1776 році була прийнята декларація незалежності Америки. !zn

Читайте також:

Бін Ладен готував замах на Барака Обаму


У Лондоні затримано «ідеолога» терактів 11 вересня

Сім'ю бін Ладена депортували з Пакистану

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі