Представник України в ЄС сподівається, що інформація про бойкот Євро-2012 перебільшена

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Український дипломат вважає, що сигнали про спроби пов'язати відвідування чемпіонату з підписанням Угоди про асоціацію Україна-ЄС не сприяють конструктивному розвитку відносин.

Представник України в ЄС, глава місії Костянтин Єлісєєв сподівається, що інформація про заклики бойкотувати Євро-2012 перебільшена, а деякі сигнали про спроби пов'язати відвідування чемпіонату з підписанням Угоди про асоціацію Україна-ЄС не сприяють конструктивному розвитку відносин.

Про це представник України при ЄС Єлісєєв заявив, коментуючи інформацію, що з'явилася про можливий бойкот з боку окремих політиків і представників ЄС Євро-2012 через ситуацію навколо екс-прем'єра України Юлії Тимошенко.

У МЗС сподіваються, що позиція Меркель щодо Тимошенко - "газетна качка"

"Сподіваюся, що інформація про заклики бойкотувати Євро-2012 виявиться перебільшенням. Водночас я вважаю, що окремі сигнали про жорсткі умови відвідати чемпіонат в Україні, так само як і підписати Угоду про асоціацію лише у випадку вирішення ситуації навколо так званого вибіркового правосуддя, не сприяють конструктивному розвитку відносин і переводять політичний діалог на мову ультиматумів", - заявив Єлісєєв.

Український дипломат вважає, що в такого підходу відсутнє "стратегічне бачення", оскільки не дозволяє ЄС використовувати "трансформаційний потенціал ідеї європейської інтеграції та футбольної дипломатії".

У цьому зв'язку представник України в ЄС зазначив, що саме Угода про асоціацію є стратегічним документом, який визначить "на багато років параметри відносин між Києвом і Брюсселем".

"Цей документ стане всеохопним та ефективним механізмом для запровадження в Україні спільних із ЄС цінностей. Завдяки імплементації Угоди міжнародне співтовариство буде спостерігати за процесом зміцнення демократичних та ринкових інститутів в Україні, які будуть поступово наближатися до стандартів ЄС та критерій членства", - підкреслив він.

З цієї причини Єлісєєв вважає "несправедливим вимагати від України досягнення політичних критеріїв членства як умов для підписання Угоди про асоціацію".

Представник України в ЄС упевнений, що цей документ буде гарантією забезпечення незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України та запорукою її євроінтеграційного курсу.

"Будь-які перешкоди на шляху підписання Угоди про асоціацію, незалежно від причин, фактично залишають питання реальних гарантій безпеки української держави відкритим", - заявив К.Єлісєєв. !zn

Читайте також:

В Італії закликають бойкотувати Євро-2012 через Тимошенко

Баррозу не поїде в Україну через ситуацію з Тимошенко

Брюссель вимагає виконати політичні умови для підписання Угоди про асоціацію

Єврокомісар вважає справу Тимошенко помилкою української влади

УЄФА: Перенесення ігор Євро-2012 з України в іншу країну неможливе

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі