В Україні з 27 травня вводиться новий графік руху потягів

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У новому графіку руху розроблено розклад для призначення 298 пар потягів, з них 156 у внутрішньому сполученні, 125 з країнами СНД, і 17 із західними країнами.

Державна адміністрація залізничного транспорту України ("Укрзалізниця") з 00:00 годин 27 травня вводить новий графік руху потягів на 2012/2013 рік.

Про це повідомив заступник генерального директора "Укрзалізниці" Ігор Гладких в ході прес-конференції 3 травня.

За його словами, в новому графіку руху розроблено розклад для призначення 298 пар потягів, з них 156 у внутрішньому сполученні, 125 з країнами СНД, і 17 із західними країнами.

"Я думаю, що перехід на новий графік не буде таким болючим, як у попередні роки. У новому графіку ми запланували поділ пасажирських і вантажних потоків", - сказав Гладких.

Крім цього, в розданому журналістам в ході прес-конференції прес-релізі повідомляється, що в новому графіку руху сконцентровані пасажирські потяги денного сполучення, у тому числі і швидкісні. Також новим графіком передбачається введення основних пересадочних пунктів - хабів, де буде забезпечуватися пересадка пасажирів з приміських потягів, потягів підвищеної комфортності і автотранспорту на швидкісні потяги.

"Для того щоб забезпечити зручність для пасажирів, основними пересадочними вузлами будуть Львів, Київ, Донецьк, Харків, Дніпропетровськ, Луганськ, Сімферополь, Одеса, Жмеринка, Хмельницький, Івано-Франківськ, Знам'янка і, можливо, Полтава", - повідомив начальник головного управління приміських пасажирських перевезень залізничного транспорту Ігор Мариненко, також присутній на прес-конференції.

За словами начальника головного пасажирського управління "Укрзалізниці" Олександра Іванька, у новому графіку руху заплановано курирування нових денних міжрегіональних швидкісних потягів Hyundai категорії "Інтерсіті+" і Skoda категорії "Інтерсіті".

"Заплановано пустити на напрямку Київ-Львів три пари потягів Hyundai, на напрямку Київ-Донецьк - дві пари і на напрямку Київ-Харків - три пари", - сказав він.

Іванько також зазначив, що потяги Skoda курсуватимуть на напрямках: Харків-Донецьк, Харків-Дніпропетровськ, Дніпропетровськ-Донецьк, Донецьк-Луганськ, Донецьк-Маріуполь.

У свою чергу Гладких повідомив, що потяг Hyundai у напрямку Київ-Львів буде прямувати без зупинок, Київ-Харків - із зупинками у Полтаві та Миргороді, Київ-Донецьк - із зупинками у Лозовій, Полтаві та Миргороді.

У прес-релізі, окрім іншого повідомляється, що у зв'язку з оптимізацією графіка руху і з метою розділення руху вантажних і пасажирських потягів буде змінений маршрут рух 36 пар потягів.

Так, маршрут потяга № 637/638 Одеса-Знам'янка буде продовжений до Черкас, потяги №177/178 Харків-Кременчук - до станції Т.Шевченка, потяг № 62/61 Миколаїв-Москва курсуватиме через Долинську, Знам'янка, ст. Т.Шевченка, Конотоп, а потяг № 375/376 Харків-Херсон курсуватиме через Долинську, Тимкове, Кривий Ріг, Апостолове, Миколаїв.

Крім того, встановлено курсування нових денних потягів - № 173/174 Київ-Кам'янець-Подільський, № 171/172 Суми-Київ та № 173/174 Харків-Суми. !zn

Читайте також:

«Укрзалізниця» пропонує оформляти групові заявки в період свят

Квиток на поїзд можна буде купити за 90 діб

Мінінфраструктури має намір спростити повернення залізничних квитків

«Укрзалізниця» рекомендує купувати квитки через інтернет, а не в касах

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі