Львівський прокурор опротестував заборону червоного прапора

Поділитися
© blog.i.ua
Прокурор Львова опротестував постанову міської ради, яка забороняє використання червоного прапора перемоги. Протест зупиняє рішення міськради і підлягає обов'язковому розгляду.

Прокурор міста Львова вніс протест на ухвалу Львівської міської ради про заборону використання прапора, який символізує перемогу у війні 1941-1945 років. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

Відповідно до ч.3. ст.21 Закону України «Про прокуратуру», протест прокурора зупиняє дію опротестованого акта і підлягає обов'язковому розгляду відповідним органом або посадовою особою у десятиденний термін після його надходження. Про результати розгляду протесту у цей же термін повідомляється прокурору.

Як наголошується у повідомленні, зазначена постанова в частині заборони використання символіки неіснуючої держави - СРСР, комуністичної і нацистської символіки на території Львова, на будівлях державних установ та комунальних підприємств міста, під час проведення масових заходів - суперечить положенням Закону України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років» та Рішенням Конституційного Суду України від 16.06.2011 року № 6-рп/2011 щодо офіційного тлумачення окремих положень підпунктів 1,2 пункту 1 Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років» щодо порядку офіційного використання копій Прапора Перемоги».

У зв'язку з цим прокуратурою міста Львова було внесено протест з вимогою привести у відповідність з законом вищезгадану постанову Львівської міської ради в зазначеній частині.

Як повідомлялося, депутати Львівської міськради заборонили використання радянської символіки на території міста.

Нагадаємо, 21 квітня 2011 року Верховна Рада прийняла закон «Про внесення змін до закону України „Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років“ (щодо порядку офіційного використання копій Прапора Перемоги)». Прийняття закону супроводжувалося протестами депутатів від опозиції і частковим блокуванням трибуни.

Відповідно до закону, «Прапор Перемоги є символом перемоги радянського народу і його армії і флоту над фашистською Німеччиною в роки Великої Вітчизняної війни. Зовнішній вигляд копій Прапора Перемоги має відповідати виду штурмового прапора сто п'ятидесятого ордена Кутузова II ступеня Іріцької стрілецької дивізії». !zn

Читайте також:

Ні більшовицької, ні нацистської символіки

У Львові знову заборонили радянську і нацистську символіку


Рада зобов'язала піднімати червоний прапор у День Перемоги

ЗМІ: Росіяни використовують нацистську символіку для олімпійської реклами

Івано-Франківська облрада оголосила Прапор Перемоги символом «цинічного знущання»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі