Частину нічних поїздів з Києва до Львова і Харкова скасують заради денних Hyundai

Поділитися
© hep.ucsb.edu
"Укрзалізниця" змінює зручність пасажирів на комерційну вигоду, адже завдяки новим поїздам відомство хоче максимально збільшити кількість пасажирів, яких вона може перевезти в даному напрямку.

"Укрзалізниця" згідно з новим розкладом руху поїздів на 2012 - 2013 рр, який набуде чинності з 27 травня, скоротить число прямих нічних поїздів з Києва у Харків і Львів на користь денних швидкісних поїздів Hyundai.

Як повідомили в "Укрзалізниці", зокрема, курсування поїзда № 91/92 Київ-Львів (з Києва - в 22:15, у Львові - в 6:32) скасовується, а його номер буде передано поїзду № 359/360 Київ - Львів (з Києва - в 15:42, у Львові - в 6:43).

При цьому останній, завдяки підвищенню маршрутної швидкості до 50 км/год, буде переведено в категорію "швидкий" і стане прибувати до Львова о 4:37.

"У зв'язку зі скороченням кількості поїздів в даному напрямку, перевезення пасажирів передбачаються денними швидкісними потягами Львів - Київ виробництва компанії Hyundai", - говориться в коментарі адміністрації.

Крім того, "Укрзалізниця" повідомила, що нічний поїзд № 343/344 сполученням Київ-Харків також скасовується, а перевезення пасажирів передбачається денними швидкісними поїздами Hyundai сполученням Харків - Київ, швидкість яких сягатиме 160 км / год і які зможуть здійснювати по три рейси в обидві сторони протягом одного дня.

"Таким чином, залізничним транспортом зможе подорожувати значно більша кількість пасажирів: загальна кількість місць у міжрегіональному електропоїзді Hyundai в дев'ятивагонній комплектації - 579, з яких першого класу - 168, другого класу - 411", - повідомили в "Укрзалізниці".

Раніше заступник генерального директора "Укрзалізниці" Ігор Гладких заявив, що швидкісний залізничний рух в Україні планується запровадити з 27 травня 2012 року, проте його розклад поки відсутній.

"Укрзалізниця" і корпорація Hyundai в грудні 2010 року підписали контракт на поставку 10 швидкісних потягів для перевезення гостей фіналу Євро-2012. Перші два склади міжрегіональних електропоїздів Hyundai Rotem прибули в Одеський порт увечері 11 березня. Ще два - 9 квітня, п'ятий і шостий склади прибули в Україну 28 квітня поточного року. Введення в експлуатацію всіх шести складів електропоїздів буде здійснено до 1 червня 2012 року.

Потяги виробництва Hyundai Rotem з'єднають швидкісним рухом українські міста. Вони долатимуть відстань від столиці до Харкова за 3,5 години, з Києва до Львова - за 4,5 години, з Києва до Донецька - за 5,5 годин. !zn

Читайте також:

Hyundai представив Україні перший швидкісний поїзд

З 20 травня в Україні почнуть курсувати швидкісні поїзди - по 160-180 км/год

У березні в Україні з'явиться перший двоповерховий потяг з інтернетом і кондиціонерами

Янукович хотів би перетнути Україну з сходу на захід за 15 годин

«Укрзалізниця» рекомендує купувати квитки через інтернет, а не в касах

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі