У Київському СІЗО пообіцяли відпустити Завадського на лікування в лікарню

Поділитися
© zavadsky.net.ua
Керівництво Київського СІЗО запевнило уповноваженого з прав людини, що буде зроблено все можливе для якнайшвидшого додаткового медичного обстеження акордеоніста.

Уповноважений Верховної ради з прав людини Валерія Лутковська відвідала відомого акордеоніста Ігоря Завадського, обвинуваченого в розбещенні неповнолітніх, в Київському слідчому ізоляторі.

Як повідомляється на сайті омбудсмена у вівторок, оскільки в Завадського проблеми із зором, Лутковська вважає, що без адекватного і швидкого реагування це може привести до незворотних наслідків для здоров'я музиканта. Тому під час зустрічі з ним омбудсмен зосередила увагу на тому, чи була надана йому необхідна і своєчасна медична допомога.

Зокрема Лутковська з'ясувала, що співробітники Київського СІЗО запросили офтальмолога І.Завадського, який свого часу робив йому операцію на очах, для проведення консультативного огляду в умовах слідчого ізолятора.

Прокуратура вирішила перевірити, звідки в Завадського мобільний, а не за що його побили

"Лікар зробив відповідні висновки, однак вони базувалися виключно на поверхневому обстеженні, без застосування належного інструментарію. Офтальмолог записав у медичній картці Ігоря Завадського, що йому необхідно провести додаткове обстеження в клінічній лікарні. У зв'язку з цим співробітники слідчого ізолятора за власною ініціативою звернулися до Центру мікрохірургії ока з проханням встановити, чи є можливість провести зазначене дообстеження в умовах лікарні", - наголошується в повідомленні.

Керівництво Київського СІЗО запевнило уповноваженого з прав людини, що при отриманні позитивної відповіді з Центру мікрохірургії ока буде зроблено все можливе для якнайшвидшого додаткового медичного обстеження акордеоніста.

Акордеоніст Завадський розповів, як його били в СІЗО (відео)

Як повідомлялося, заслужений артист України Завадський був затриманий 23 березня. Міліція пред'явила йому звинувачення в розбещенні неповнолітніх. За інформацією начальника управління зі зв'язків з громадськістю МВС України Володимира Поліщука, порушено кримінальну справу за ст. 156 Кримінального кодексу (розбещення неповнолітніх) проти музиканта І.Завадського, його піар-менеджера і водія. І.Завадський і його директор знаходяться в слідчому ізоляторі, а водій - на підписці про невиїзд.

Адвокат музиканта поширив у ЗМІ інформацію про те, що правоохоронці нібито здійснювали протиправні дії проти І.Завадський, били його. Міліція спростувала ці відомості.

Прокуратура Києва, перевіривши ці заяви, повідомила, що, згідно з висновком судово-медичного дослідження, у акордеоніста виявлено синець на правому зап'ясті і синець на правій нозі. Ці тілесні ушкодження вважаються легкими і були отримані під час його затримання. !zn

Читайте також:

Акордеоніст Завадський може осліпнути в СІЗО «від побоїв міліціонерів»

Учні відомого акордеоніста Завадського впевнені в його невинності

Заарештовано відомого акордеоніста Завадського, який підозрюється в розбещенні дітей

Керівника Лук'янівського СІЗО відсторонили від посади

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі