Бойкот Ялтинського саміту - попередження перед дипломатичною ізоляцією, - євродепутат

Поділитися
Депутат Європарламенту Марек Сівець вважає, що скасування Ялтинського саміту є попередженням Україні напередодні можливої ​​дипломатичної ізоляції. Тим не менш, депутат закликає європейських політиків не бойкотувати Євро-2012.

Депутат Європарламенту Марек Сівець (група Прогресивного Альянсу соціалістів і демократів, Польща) вважає, що скасування Ялтинського саміту є попередженням Україні напередодні можливої дипломатичної ізоляції.

"Скасування саміту в Ялті - нехороша новина для України і її влади. Це - попередження перед дипломатичною ізоляцією, яка може мати місце. Це ще не бойкот, але це вже афронт", - сказав депутат.

За його словами, в даному випадку стандарти були визначені тими людьми, які не хотіли їхати в Україну, а не тими, які хотіли. "Єдина позитивна річ у цьому, що ми уникли публічного плебісциту, який президент хороший, а який поганий", - зазначив Сівець.

На думку депутата, нинішня ситуація особливо викликає занепокоєння для Польщі. "Ми повинні докласти всіх можливих зусиль для того, щоб цей афронт, до якого Польща не приєдналася, не надихнув країни ЄС на схожі дії в майбутньому", - підкреслив він.

Сівець також висловив думку, що політичний бойкот фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу в Україні - також нехороший шлях, і зазначив, що вже закликав політиків, насамперед польських, не приєднуватися до нього.

"Між невідвідуванням і бойкотом - довгий шлях. Для українців футбольний чемпіонат є національним питанням - джерелом гордості, незважаючи на політичні погляди. Українці заслуговують того, щоб цей турнір в їхній країні пройшов в атмосфері свята, незважаючи ні на що. Більш того, давайте не забувати, що без співпраці з українцями Польща не була б господинею чемпіонату ще багато років", - сказав Сівець.

Як повідомлялося, 8 травня Міністерство закордонних справ України повідомило про перенесення саміту в Ялті на невизначений термін після того, як президенти 13 з 20 країн відмовилися приїхати в Україну. Частина з них мотивувала своє рішення відсутністю часу, а частина - проблемами навколо колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко.

Читайте також:

Італійський парламент вимагає звільнити Тимошенко


Кузьмін заявив, що синців Тимошенко ніхто не бачив

Янукович сам сказав, що справа Тимошенко не кримінальна, - євродепутат

Ялтинський саміт відкладено

Британський принц Вільям відмовився їхати на Євро-2012 в Україну

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі