«Людина-павук» підкорила найвищу будівлю Франції (відео)

Відео
Поділитися
Ален Робер піднявся без страховки на 231-метровий хмарочос «Ферст» менш ніж за годину. Знизу і з вікон за ним спостерігали сотні людей.

Знаменитий французький скелелаз і аматор екстремальних сходжень на прізвисько "людина-павук" підкорив у четвер, 10 травня, найвищу будівлю своєї країни. 49-річний Ален Робер піднявся без страховки на 231-метровий хмарочос «Ферст», розташований у діловому кварталі Дефанс на заході Парижа.

Роберу знадобилося менше години, щоб опинитися на даху висотки. За тим, що відбувається, знизу і з вікон будівель спостерігали сотні людей. При здійсненні подібних сходжень у француза зазвичай виникали складнощі з поліцією, яка не давала йому офіційного дозволу. Однак цього разу дозвіл здійснити сходження заздалегідь дав власник «Ферста».

«На шляху вгору мені ніколи боятися. По правді кажучи, мені є чим зайнятися», - відзначив «верхолаз без спецобладнання», на рахунку якого підйоми на понад 85 гігантських будівель. Серед них - найвищий хмарочос планети «Бурдж Халіфа» у Дубаї (828 метрів), «Емпайр стейт білдінг» у Нью-Йорку, Ейфелева вежа у Парижі.



У квартал Дефанс Ален Робер повертається регулярно: у 1999 році він виліз на однойменну арку (105 м), а у 2003 році - на будівлю компанії «Тоталь» (187 м). !zn

Читайте також:

У Нью-Йорку нова будівля Всесвітнього торгового центру вже стала найвищою спорудою міста

Сьогодні проходить глобальна акція «Година Землі»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі