У Росії вважають, що Україна «досить швидко» вступить до Митного союзу

Поділитися
© ZN.UA
Україна «досить швидко», на думку голови комітету Держдуми у справах СНД, прийме рішення про вступ до Митного союзу і Єдиного економічного простору Росії, Казахстану та Білорусі. Він зазначив, що поки керівництво України вирішило подивитися на розвиток інтеграційних об'єднань на пострадянському просторі і ще раз прорахувати всі плюси і мінуси.

Україна «досить швидко» прийме рішення про вступ до Митного союзу і Єдиного економічного простору Росії, Казахстану та Білорусі. Таку думку 11 травня на прес-конференції у Москві висловив голова комітету Держдуми у справах СНД і зв'язків зі співвітчизниками Леонід Слуцький.

«Я вважаю, що Україна буде брати участь і в Митному союзі, і Євразійському економічному союзі, але до цього буде підходити або вже до цього підходить з обережністю», - сказав Слуцький.

Він зазначив, що поки керівництво України вирішило подивитися на розвиток інтеграційних об'єднань на пострадянському просторі і ще раз прорахувати всі плюси і мінуси для себе. При цьому Слуцький підкреслив, що за підрахунками відомих, не проросійських українських економістів, це принесе користь для економіки України, що наочно демонструє вже сьогодні товарообіг між Україною і країнами Митного союзу.

«Україна прийде до Митного союзу, до Євразійського економічного союзу тоді, коли вважатиме за потрібне. Ми нікого, і Україну в тому числі за вуха не тягнемо. Ми не займаємося реінкарнацією Радянського Союзу - ми створюємо наднаціональну структуру, яка перш за все заснована на економічній інтеграції», - сказав він.

«Україні потрібен якийсь час, щоб прийняти з цього приводу рішення... Буде це досить швидко, за моїми прогнозами», - сказав Слуцький.

Він підкреслив, що в України і РФ - «найтісніші зв'язки і за найскладнішими досьє буде знайдено спільний знаменник, у тому числі і в питанні інтеграції».

З 1 січня 2012 року на просторі Росії, Білорусі та Казахстану запрацювала нова інтеграційна структура - Єдиний економічний простір (ЄЕП). Передбачається, що всередині ЄЕП буде забезпечено вільне переміщення товарів, послуг і капіталів через державні кордони країн-учасниць. Поряд зі сформованим раніше Росією, Білоруссю і Казахстаном Митним союзом, ЄЕП має стати важливою віхою на шляху до створення іншого більшого інтеграційного об'єднання - Євразійського економічного союзу (ЄЕС), ідею якого ще у 1994 році запропонував казахстанський президент Нурсултан Назарбаєв. !zn

Читайте також:

У Партії регіонів вже заговорили про інтеграцію з Росією через бойкот європейців

Путін сконцентрується на зміцненні впливу на пострадянському просторі


Медвєдєв сподівається, що Янукович подолає стереотипи у відносинах з РФ

Путін вимагає активніше піарити Митний союз на міжнародному рівні

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі