Найбільше абітурієнтів зареєструвалися на тест з української мови - 324 тис.

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Результати ЗНО планується оголосити до 1 липня. Апеляції абітурієнтам можна подавати протягом трьох днів після оголошення результатів.

З вівторка, 15 травня, і до 7 червня в Україні буде проходити зовнішнє незалежне оцінювання-2012. Про це під час прес-конференції нагадала директор Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева.

Вона повідомила, що на тестування з хімії 15 травня зареєстровано 46 тис. 728 абітурієнтів.

Найбільше абітурієнтів зареєстровано на тест з української мови та літератури (обов'язковий предмет) - 324 тис. 140 осіб, історії України - 211 тис. 614 осіб та математики - 203 тис. 375 осіб.

Найменшою популярністю в цьому році користуються іспанська мова - 218 осіб, французька - 1 тис. 100 осіб, німецька - 3 тис. 453 особи. У той же час складати тест з російської мови висловили бажання 7 тис. 247 осіб.

На введений в цьому році тест із всесвітньої історії зареєструвалося 10 тис. 545 людей

Зайцева нагадала про можливість для учасників ЗНО подавати апеляції на результати за певними тестами. В минулому році таких заяв було 3,5 тис., однак це вдвічі менше, ніж у 2010 році.

У той же час щодо конкурсу в українські виші, то Зайцева прогнозує, що цього року він буде таким, як в 2010 році, адже в ці роки приблизно однакова кількість випускників шкіл.

Нагадаємо, що згідно з графіком проведення ЗНО-2012, 15 травня відбудеться тестування з хімії, 17 травня - з російської мови, 19 травня - з географії, 21 і 22 травня - з математики, 24 травня - із всесвітньої історії, 26 травня - з іноземних мов (англійська, німецька, французька, іспанська), 28 і 29 травня - з української мови та літератури, 31 травня і 1 червня - з історії України, 5 червня - з фізики, 7 червня - з біології.

Результати ЗНО планується оголосити до 1 липня. Апеляції абітурієнти можуть подавати в УЦОЯО протягом трьох днів після оголошення результатів. Для участі у ЗНО-2012 зареєструвалося майже 329 тис. осіб. !zn

Читайте також:

Для тестування випускників в цьому році не вистачає 22 млн грн

У цьому році на зовнішнє тестування записалися 80% випускників шкіл

Полянський: Додаткові 20 балів за платні підготовчі курси - це заробіток і повернення до старих схем

Мін'юст затвердив правила вступної кампанії-2012

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі