ЄС хоче Угоди про асоціацію з Україною, але є ряд умов

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Представники Євросоюзу вкотре нагадали, що не проти підписання документа, якщо Київ вирішить проблему з політв'язнями: Україна повинна жити за європейськими цінностями.

Європейський Союз хоче підписати з Києвом Угоду про асоціацію, проте Україна зобов'язана вирішити проблеми, пов'язані з політично мотивованими судами щодо політичних лідерів.

Про це 14 травня в Брюсселі заявила верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон на прес-конференції, присвяченій підсумкам засідання Ради ЄС.

"Ми б хотіли підписати її (Угоду про асоціацію), але Україна повинна продемонструвати, що живе у дусі цієї політичної асоціації. Ми чекаємо, що Україна виправить проблеми політично мотивованих судів, вибіркового застосування закону, забезпечить незалежність судової системи, які виділяють справу Юлії Тимошенко та інших політичних лідерів. Це має бути вирішено", - сказала представник Євросоюзу.

Ештон підкреслила, що Брюссель має намір "дуже пильно стежити за парламентськими виборами в жовтні".

"Ми віримо, що всі кандидати, які захочуть, зможуть взяти у них участь. Стан виборчої кампанії і процес голосування буде життєво важливим для нашої оцінки цих виборів", - підсумувала політик.

Нагадаємо, після сьогоднішнього засідання Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ, у ході якого обговорювалося українське питання, міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський розповів, що жодна з країн Європейського Союзу не запропонувала бойкотувати Чемпіонат Європи з футболу в Україні. !zn

Читайте також:

Янукович впевнений, що Євро-2012 відбудеться, незважаючи на бойкот

Опозиція пропонує заслухати главу МЗС Грищенка про бойкот Євро-2012


Бельгійські політики вирішили бойкотувати Євро-2012 в Україні


Янукович вважає корисною для України паузу у відносинах з Євросоюзом

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі