Facebook оцінили у 104 млрд доларів

Поділитися
© Sandy Island
IPO найбільшої у світі соціальної мережі викликало справжній ажіотаж. Акції Facebook продано на верхній межі діапазону - 38 доларів за папір, сама компанія оцінена в 104 мільярди доларів.

Соціальна мережа Facebook провела первинне розміщення акцій - IPO. Акції розміщені на верхній межі коридору, яка становила 34-38 доларів. Таким чином компанія Facebook оцінена у 104 млрд доларів з урахуванням акцій, що підлягають випуску у майбутньому.

Ця сума перевищує сукупну ринкову вартість таких комп'ютерних гігантів, як Hewlett-Packard і Dell. Загальна сума залучених коштів може скласти 18,4 млрд доларів - якщо буде реалізовано опціон для банків-андеррайтерів. Загалом Facebook продала більше 420 млн акцій, з них 180 млн реалізувала сама компанія, а 240 млн - її акціонери.

Акції Facebook будуть торгуватися на біржі NASDAQ під тікером FB.

IPO Facebook - найбільше серед розміщень технологічних компаній і найбільше у США з моменту розміщення Visa, яка залучила у 2008 році 19,7 млрд доларів. IPO найбільшої у світі соціальної мережі викликало справжній ажіотаж як серед професійних інвесторів, так і серед звичайних людей, які вирішили обов'язково купити акції Facebook. Книга заявок була перепідписана більш ніж в 5 разів - ближче до 10. Спочатку Facebook встановила ціновий діапазон для своїх акцій у розмірі 28-35 доларів за папір, але на хвилі ажіотажного попиту спочатку збільшила ціну до 34-38 доларів за акцію, а потім і обсяг розміщення - на 25%.

Рішення збільшити пропозицію прийняла більшість акціонерів Facebook. Менеджмент компанії погодився продати на 62% більше акцій, ніж планував, інвестфонд Accel Partners - на 28%, один з перших інвесторів Facebook - Пітер Тіль і Goldman Sachs - у 2,2 рази більше.

Засновник і гендиректор Facebook Марк Цукерберг не став виставляти додаткові папери - він продав 30,2 мільйона акцій, які принесуть йому 1,03 - 1,15 млрд доларів. !zn

Читайте також:

Facebook планує брати гроші за помітність постів


Cмартфон Facebook планують випустити вже цієї осені

Facebook надасть користувачам «іменну» електронну пошту

Вчений створив програму, що блокує Facebook, щоб нарешті закінчити дисертацію

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі