Мавроді оголосив про створення нової фінансової піраміди МММ-2012

Поділитися
Засновник піраміди пояснив, що "МММ-2012" буде новою структурою, однак не скасовує "МММ-2011": кошти, які буде отримувати нова піраміда, частково підуть у стару.

Засновник фінансових пірамід "МММ" і "МММ-2011" Сергій Мавроді 31 травня оголосив про створення нової фінансової піраміди, яка буде називатися МММ-2012. Як повідомляється на сайті Мавроді, нова піраміда потрібна зокрема для того, щоб допомогти старій, "МММ-2011".

За словами Мавроді, останнім часом потік чуток про швидкий крах "МММ-2011" посилився, через що учасники піраміди почали активно забирати кошти з системи. В результаті засновник "МММ-2011" змушений був ввести до 15 червня спеціальний «режим спокою». Окрім того, і після 15 червня будуть введені обмеження на виплати. Мавроді обіцяє, що ці обмеження будуть «жорсткими».

Читайте: Фінансова піраміда «МММ-2011» розвалилася

Засновник піраміди пояснив, що "МММ-2012" буде новою структурою, тому чуток про неї в пресі не буде. При цьому "МММ-2012" не скасовує "МММ-2011": кошти, які буде отримувати нова піраміда, частково підуть у стару. Щоб усі вкладники не переказали кошти зі старої піраміди у нову, у старій будуть вищі відсотки за вкладами. В іншому, за винятком деталей з нарахуванням бонусів, піраміди відрізнятися не будуть.

ЗМІ стали активно писати про крах "МММ-2011" у травні: після того як у блогах з'явилися повідомлення від учасників піраміди про затримки з виплатами. Окрім того, у декількох регіонах правоохоронні органи або завели справи на учасників МММ, або збираються це зробити.

30 травня українські ЗМІ повідомили, що у всіх філіях фінансової піраміди «МММ-2011» повністю припинені виплати вкладів. Співробітники піраміди пояснили, що надійшло розпорядження про повне припинення виплат як виграшів, так і внесків учасників даної піраміди. Офіси та осередки системи «МММ-2011» призупинили роботу, всі готівкові гроші, що знаходяться в офісах, в терміновому порядку були вивезені в невідомому напрямку, карткові рахунки обнулені і заблоковані.

У той же час, українська міліція визнала, що притягнути Мавроді до відповідальності буде досить складно, оскільки засновник піраміди попереджав людей про те, що вони можуть втратити свої гроші.

Читайте також:

Українській міліції не вдасться притягнути Сергія Мавроді до відповідальності за шахрайство


За участь у «МММ» пропонують ввести кримінальну відповідальність

Азаров наказав силовикам очистити Україну від фінансових пірамід

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі