Оголошено претендентів на премію Довженка - головну у сфері кіно в Україні

Поділитися
За видатний внесок у розвиток українського кіномистецтва Національна спілка кінематографістів України пропонує нагородити Богдана Ступку.

На здобуття Державної премії України імені Олександра Довженка 2012 року висунуто п'ять кандидатур. Про це повідомляє прес-служба Міністерства культури з посиланням на Комітет з Державної премії України імені Олександра Довженка.

Зокрема, Національна кіностудія художніх фільмів ім.Довженка запропонувала кандидатуру кінорежисера, художнього керівника студії "Дебют", народного артиста України, заслуженого діяча мистецтв України Віктора Греся.

Національна спілка кінематографістів України висунула на здобуття премії Героя України, народного артиста України, актора театру і кіно, лауреата Національної премії України ім. Шевченка, академіка Національної академії мистецтв України Богдана Ступку.

Янукович просто забув підписати указ про премію Довженка за 2010 рік

Комп'ютерно-видавничий інформаційний центр запропонував нагородити автора енциклопедичного словника "Життєва мудрість у творах Олександра Довженка", засновника всесвітньої серії "Письменники-мислителі", літератора Валерія Кунова.

Київський національний університет культури і мистецтв запропонував розділити нагороду між кінооператорами, викладачами кафедри операторської майстерності Інституту кіно і телебачення, заслуженими діячами мистецтв України Віталієм Зимовцем і Едуардом Тімліним.

Київський національний університет театру, кіно і телебачення ім.Карпенка-Карого висунув на здобуття премії кінооператора, заслуженого діяча мистецтв України, доцента, завідувача кафедри кінотелеоператорства інституту екранних мистецтв КНУ театру, кіно і телебачення ім.Карпенка-Карого Богдана Вержбицького.

Державна премія імені Олександра Довженка за видатний внесок у вітчизняне кіномистецтво в Україні присуджується з 1995 року. Її лауреатами є Борислав Брондуков, Кость Степанков, Юрій Іллєнко, Кіра Муратова, Маргарита Криницина, Леонід Осика.

Премія присуджується щорічно до 10 вересня за видатний внесок у розвиток українського кіномистецтва. Володар премії затверджується указом президента за поданням Комітету з Державної премії України ім. Довженка.

Нагадаємо, що комітет з премії прийняв рішення про присудження премії імені Довженка за 2010 рік авторам фільму «Освідчення в коханні» - режисеру Ролану Сергієнку, оператору Едуарду Тімліну, композитору Володимиру Губі.

Варто зазначити, що Указ президента про присудження премії за 2010 рік так і не був підписаний. В Адміністрації президента (АП) про нього просто забули. Однак виправити помилку не так просто - для цього потрібно було вносити зміни до держбюджету - розмір премії складає 100 тис. грн. !zn

Читайте також:

В Україні за 70 млн грн знімуть 37 фільмів

Українські фільми не потрапили на кінофестиваль «Молодість» через низьку якість

В Україні створять Фонд підтримки вітчизняного кінематографа

Обсяг держзамовлення у кінематографії в 2010-му виконаний менш ніж на 4%

Глава Держкіно розповіла, які фільми профінансувала держава

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі