На Одеському кінофестивалі покажуть фільми-призери Канн і Берлінале

Поділитися
© kinodigest.com.ua
У програмі «Фестиваль Фестивалів» Одеського МКФ будуть демонструватися два лауреати каннської конкурсної програми, переможець Берлінале, а також володар Гран-прі Санденса і головний призер фестивалю в Роттердамі.

На Одеському міжнародному кінофестивалі, який пройде з 13 по 21 липня, покажуть фільми-призери відомих фестивалів.

У програмі «Фестиваль Фестивалів» Одеського МКФ будуть демонструватися: два лауреати каннської конкурсної програми - «Любов» Міхаеля Ханеке (Золота пальмова гілка) і «Полювання» Томаса Вінтеберга (Приз за кращу чоловічу роль, нагорода Екуменічного журі), переможець Берлінале - «Цезар повинен померти» братів Тавіані (Золотий ведмідь), а також володар Гран-прі Санденса - «Звірі дикого півдня» Бена Зайтліна і головний призер фестивалю в Роттердамі - «Кліп» Майї Мілош, повідомляє прес-служба ОМКФ.

Картина «Полювання» від спів-автора скандального маніфесту «Догма-95» Томаса Вінтербега - один з ключових фільмів каннського конкурсу цього року, який отримав приз Екуменічного журі та приніс нагороду за кращу чоловічу роль Мадсу Міккельсону. У фільмі розповідається про те, як одна маленька брехня переросла в справжнє полювання на відьом, Міккельсон зіграв 40-річного вчителя середньої школи, несправедливо звинуваченого в педофілії.

Тріумфатор роттердамського МКФ цього року «Кліп» - дебютна повнометражна картина сербського режисера Майї Мілош. В описі фільму кажуть, що це «чесний, сексуально розкутим і неупереджений портрет тінейджерів з віддаленого сербського містечка, в якому режисер виходить за рамки буденного і загальноприйнятого».

Фільм-переможець кінофестивалю в Санденсі - «Звірі дикого півдня» Бена Зайтліна - розповідає історію шестирічної дівчинки, яка живе з батьком в диких умовах на краю світу. Тут показано останні дні цього фантастичного всесвіту - тануть льодовики і оживають доісторичні тварини.

Нагадаємо, що Одеський кінофестиваль цього року пройде з 13 по 21 липня. Очікується, що кінофестиваль відвідають більше ста тисяч глядачів. У нинішньому році кіноогляд буде проходити в Театрі музичної комедії. У програмі - приїзд голлівудського кінорежисера та сценариста Тодда Солондза, показ фільму Чарлі Чапліна «Вогні великого міста», який особисто представить його дочка Джеральдін Чаплін онук Чарлі Сістоваріс, ретроспектива забутого українського кіно початку 1990-х і багато іншого.

Більш того, починаючи з цього року, глядачі самі визначають, кому дістанеться Гран-Прі фестивалю в рамках головного Міжнародного конкурсу.

Читайте також:

Оголошено претендентів на премію Довженка - головну в сфері кіно в Україні


Названо переможців Каннського кінофестивалю


Одеський міжнародний кінофестиваль відвідає дочка Чарлі Чапліна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі