Transparency International: Виходу з кризи в Європі заважає корупція

Поділитися
За даними організації Transparency International, якнайшвидшому подоланню кризи в країнах середземноморського регіону заважає корупція в політиці та економіці. Щорічний збиток у державах ЄС від корупції та укриття доходів становить майже 120 млрд євро.

У багатьох південноєвропейських країнах корупція в політиці і економіці є перешкодою на шляху виходу з боргової кризи. До такого висновку прийшла міжнародна організація Transparency International (TI), яка оприлюднила в середу, 6 червня, доповідь, в якій досліджується ситуація в 25 країнах Євросоюзу.

Глибоко вкорінені проблеми в органах державного управління спостерігаються, зокрема, в Греції, Італії, Португалії та Іспанії, зазначив експерт TI Фінн Хайнріх. За його словами, взаємозв'язок між корупцією і безперервною кризою в цих країнах більше не можна ігнорувати.

Щорічний збиток у державах ЄС, заподіяний корупцією та укриттям від доходів становить, за даними Ради Європи, майже 120 млрд євро. При цьому більшість експертів упевнені, що насправді збитки - набагато більші.

Як зазначив Фінн Хайнріх, до корупції схильні не тільки країни середземноморського регіону. У державах Західної і Північної Європи також відсутні спеціальні відомства з боротьби з цим явищем. Навіть якщо політики і топ-менеджери безпосередньо і не порушують закон, вони все одно розбазарюються громадські гроші, заявив експерт неурядової організації.

Згідно з дослідженням TI, фірми часто використовують свій вплив для того, щоб отримувати вигідні контракти або чинити тиск на політиків. !zn

Читайте також:

Transparency: Концентрація влади в одних руках згубно впливає на Україну

Європа не побачила значних результатів у боротьбі з корупцією в Україні


Посол США: Падіння України у всіх рейтингах говорить про погіршення бізнес-клімату


Хорошковський вирішив допомогти Євросоюзу вийти з кризи

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі