Творців МММ-2011 викрили у шахрайстві

Поділитися
Прокуратура Москви порушила кримінальну справу, пов'язану з проектом «МММ-2011». Мова йде про залучення через Інтернет громадян, які бажають вкластися у проект «Мы можем многое-2011». Адвокат Мавроді Роман Табачков заявив, що у слідства немає підстав для порушення справи проти його клієнта.

Щодо творців «МММ-2011» у Росії порушено кримінальну справу. Про це повідомили у прес-службі ГУ МВС Росії у Москві.

«У четвер ГСУ СК РФ у Москві порушив кримінальну справу стосовно невстановлених осіб, які створили фінансову піраміду «МММ-2011», - сказав представник прес-служби.

Він пояснив, що у січні 2011 року невстановлені особи розмістили на інтернет-сайтах оголошення про те, що всі охочі можуть вкласти гроші у проект «Мы Можем Многое - 2011» (МММ-2011) і отримати дохід понад 20% щомісяця.

При цьому вони не мали наміру і можливості виконати обіцяне.

«Згідно з висновками експертної ради при Федеральній антимонопольній службі з розвитку конкуренції на фінансових ринках, проект «МММ-2011» є фінансовою пірамідою», - зазначив представник поліції.

Він пояснив, що управління пірамідою побудовано за ієрархічним принципом, де всі учасники розділені на «десятки», «сотні», «тисячі» тощо., тобто так звану фінансову структуровану соціальну мережу.

«Основними особливостями схеми є високий дохід і відсутність інвестиційної та будь-якої іншої діяльності з метою отримання доходу, тобто дохід перераховується учасникам тільки за рахунок залучення нових учасників», - сказав співробітник прес-служби.

Читайте: Фінансова піраміда «МММ-2011» розвалилася

Таким чином, якщо реальна прибутковість проекту виявляється нижче обіцяної або взагалі відсутня, то частина коштів, отриманих від нових учасників, направляється на виплату доходів тим, хто зробив внески на більш ранніх етапах проекту. Ця схема веде до банкрутства проекту та збитків учасників, що вступили у проект на пізніх етапах.

«Порушено кримінальну справу за ч.3 ст. 30, ч.4 ст.159 КК РФ (замах на шахрайство, здійснене організованою групою в особливо великому розмірі)», - сказав співробітник МВС.

МММ-2011 - проект, про який на початку 2011 року заявив Сергій Мавроді, засновник сумнозвісної фінансової піраміди МММ. Раніше повідомлялося, що піраміда «МММ-2011» обвалилася.

Адвокат Мавроді Роман Табачков заявив РАПСІ, що у слідства немає підстав для порушення справи проти його клієнта. За його словами, все, що робить його підзахисний, не є злочином. «Він дає консультації - він робить як приватна особа, і це має рекомендаційний характер. Людина може прислухатися, а може і не прислухатися», - пояснив захисник. Він додав, що поки не отримав документів, що підтверджують порушення кримінальної справи. !zn

Читайте також:

Мавроді оголосив про створення нової фінансової піраміди МММ-2012


Українській міліції не вдасться притягнути Сергія Мавроді до відповідальності за шахрайство

Фінансова піраміда «МММ-2011» розвалилася

За участь у »МММ» пропонують ввести кримінальну відповідальність

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі