Син Януковича розкритикував рішення підвищити мита на іномарки

Поділитися
Депутат вважає, що "спецмито на автомобілі - один з найгірших методів захисту українського автопрому", а його введення буде "мати руйнівні наслідки для українського ринку".

Народний депутат від Партії регіонів Віктор Янукович вважає, що підвищення мита на імпортні автомобілі є найгіршим способом захисту національного виробника.

Відповідну позицію депутата поширила його прес-служба.

"Введення спецмита на ввезення автомобілів матиме руйнівні наслідки для українського ринку", - заявив Янукович, коментуючи ініціативу Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Він зазначив, що "спецмито на автомобілі - один з найгірших методів захисту українського автопрому".

"Якщо ми говоримо про розвиток, а не про консервацію галузі, на ринку повинна працювати вільна конкуренція. На умовах, які пропонуються, можна врятувати одну-дві компанії на декілька років, але не індустрію в цілому. Ціни на українські автомобілі відразу ж підвищаться, але не за рахунок поліпшення якості, просто на ринку не буде вибору. При цьому найбільше постраждає середній клас населення", - цитує слова депутата його прес-служба.

Читайте: Іномарки знову дорожчатимуть: Україна введе мито на імпорт авто

На думку Януковича, спецмито також погіршить позиції України на світовому ринку: "Якщо буде реалізований цей недалекоглядний крок, у відповідь можемо отримати відповідні санкції з боку членів СОТ на український експорт - АПК, металургію тощо".

Депутат вважає, що, у першу чергу, ініціатива щодо введення мита на автомобілі "боляче" вдарить по економіці держави в цілому: "Таким кроком Україна змусить багатьох імпортерів просто піти з нашого ринку. Держава істотно втратить надходження до держбюджету від імпорту автомобілів".

"У 2009 році це вже пробували - тоді підвищення було на рівні 13%. За оцінками експертів ринку, менше ніж за півроку ми втратили більше 500 мільйонів гривень", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 6 червня, міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко повідомив, що Міжвідомча комісія з зовнішньої торгівлі прийняла рішення про підвищення мита на імпортні автомобілі, однак документ ще не опублікований і він не набув чинності. !zn

Читайте також:

Іномарки знову дорожчатимуть: Україна введе мито на імпорт авто

Програма надій для автопрому


Азаров заборонить за бюджетні кошти закуповувати імпортні товари замість вітчизняних

Кабмін вимагатиме у СОТ підняти мита на імпортні автомобілі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі