У Верховній Раді запропонували скасувати обов'язкову автоцивілку

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників транспортних засобів (ОСЦПВ) можуть скасувати.

Позафракційний депутат Валерій Шаманов виступив з пропозицією скасувати обов'язкову автоцивілку. Він зазначив, що при розробці документа мотивувався тим, що стосовно автоцивілки дуже часто компанії затягують страхові виплати та постійно підвищують тарифи.

Настільки кардинальне рішення багаторічних проблем ринку депутат пояснює турботою про водіїв. «Метою законопроекту є вирішення проблемних питань, які виникли навколо Моторного (транспортного) страхового бюро (МТСБУ), і стимулювання страховиків надавати більш якісні послуги у сфері автомобільного страхування", - говориться у пояснювальній записці до документа, пише Коммерсант-Украина.

У 2011 році, за даними МТСБУ, було укладено 8,3 млн договорів, за якими страховики отримали 2,28 млрд грн премій, наростивши продажі на 33,3%. Виплати росли повільніше - на 27,1%, до 918,6 млн грн, що викликало нарікання клієнтів, які скаржилися на затягування, а часто і відмови СК їх здійснювати. З 83 компаній за підсумками минулого року погану оцінку за кількістю скарг від страхувальників і потерпілих отримали 52 СК.

Народний депутат Андрій Пінчук, який курирує питання страхування, підтримує запропоновану ініціативу.

«ОСЦПВ - соціальний вид страхування, але страховий ринок неадекватно ставиться до запропонованої державою можливості: за рахунок премій щодо ОСЦПВ компанії прагнуть покрити всі свої витрати, не дотримуючись при цьому прав клієнтів - кількість скарг від них постійно зростає», - зазначив Пінчук.

За словами страховиків, обов'язкове страхування цивільної відповідальності - це міжнародна вимога. Без «зеленої карти», яка є доповненням до полісу ОСЦПВ, автомобіліст просто не зможе виїхати за межі країни.

Нагадаємо, обов'язкове страхування відповідальності діє в Україні з 1 січня 2005 року. В середньому вартість поліса у Києві становить близько 700 грн, хоча його ціна в кожному конкретному випадку залежить від багатьох коефіцієнтів. !zn

Читайте також:

Син Януковича розкритикував рішення підвищити мита на іномарки

Янукович дозволив реєструвати авто водіїв із несплаченими штрафами за ПДР

За непогашені штрафи власникам не будуть відмовляти в реєстрації авто

Рада зібралася посилити штрафи за паркування автомобілів на смузі громадського транспорту

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі