Глава МЗС Німеччини закликав уболівальників згадати і про Тимошенко

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Німецькі вболівальники, які будуть стежити за матчем з голландцями у Харкові, не повинні забувати про існуючі в Україні проблеми, упевнений глава МЗС Німеччини Вестервелле.

Міністр закордонних справ Німеччини Гідо Вестервелле вважає, що футбольна ейфорія, пов'язана з проведенням в Україні та Польщі Євро-2012, не повинна затьмарити пам'ять про ситуацію з колишнім прем'єр-міністром Юлією Тимошенко. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ Німеччини.

За словами міністра, в середу багато мільйонів німців і голландців стежитимуть за матчем своїх національних футбольних збірних, який відбудеться в Харкові у середу, 13 червня.

«Я сподіваюся, що це буде велике свято футболу. У той же час мені хотілося б, щоб попри захват від цієї події, не забувалася доля ув'язненої в Харкові Юлії Тимошенко та інших ув'язнених опозиціонерів», - йдеться в заяві Вестервелле, зробленій у Берліні (Німеччина).

На його думку, українська влада має знати, що для Німеччини важливі європейські цінності і вона очікує справедливого судового розгляду і належного лікування для Тимошенко та інших ув'язнених політиків.

Раніше Німеччина неодноразово заявляла, що вважає Євро-2012 з футболу хорошим приводом для зовнішнього тиску на владу України метою змусити їх знайти прийнятне для Європейського Союзу рішення у справі Тимошенко. !zn

Читайте також:

Євро-2012 - хороший привід для тиску на українську владу, - МЗС Німеччини

Німеччина закликала припинити дискусії про бойкот Євро-2012 і сконцентруватися на допомозі Тимошенко

Німеччина наполягає на санкціях щодо України

Грищенко відповів на звинувачення європейських колег: Україна не сходила зі шляху євроінтеграції

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі