Американська актриса українського походження отримала театрального "Оскара"

Поділитися
Коли актриса Ніна Аріанда отримала статуетку «Тоні», найпрестижнішу нагороду театрального світу Сполучених Штатів, то місцева преса відзначила, що на мистецькому небосхилі Америки зійшла нова зірка.

У Нью-Йорку американка українського походження, 28-ми річна актриса Ніна Аріанда отримала статуетку "Тоні", найпрестижнішу нагороду театрального світу Сполучених Штатів.

Ніна Аріанда – американка українського походження. Нагороду їй присудили за роль Ванди у бродвейській постановці п’єси «Венера у хутрі».

Приймаючи нагороду "Тоні", Аріанда, зокрема, зазначила: "Мої друзі, моя родина, мої батьки – вони всі тут присутні. Ви зробили для мене більше від усіх. Я люблю вас дуже!".

Окрім «Тоні», Ніна Аріанда має ще низку відзначень. За виконання головної ролі у бродвейському спектаклі «Народжена вчора» вона отримала нагороду «Ліги драматургів» і ще одну нагороду, яку присуджує «Коло театральних критиків за кращу роль у п’єсі».

Але «Тоні» – це зовсім інша «ліга». Для американського театру ця премія за престижністю й важливістю тотожна кінопреміям «Оскар». Подібно до «Оскара», сама номінація на «Тоні» вважається великим досягненням, а вже присудження «Тоні» виводить акторку в першу ряд майстрів американської сцени.

П’єса "Венера у хутрі", за яку Ніна отримала свій головний театральний приз, це комедія за романом австрійського письменника 19-го століття, уродженця Львова, Леопольда Захер-Мазоха, інтерпретована як сучасна історія кохання. Разом з нею у виставі грає відомий у Штатах актор Хью Денсі.

/system/ckeditor_assets404IMAGE
/system/ckeditor_assets404IMAGE
Скріншот з відео

«Бути водночас сексуальною, кумедною й загадковою – це само по собі чимале досягнення, але бути сексуальною, кумедною й загадковою на протязі усього спектаклю, ні на хвилину не залишаючи сцену заслуговує кваліфікації надлюдської… Аріанда випромінює рідкісне сяйво справжньої зірки сцени», – написав про акторську майстерність Ніни Аріанди театральний критик газети New York Times.

Акторка також знялася у п’ятьох фільмах, зокрема, в останньому оскароносному фільмі відомого режисера Вуді Аллена "Північ у Парижі".

Народилася вона у штаті Нью-Джерсі, де й нині мешкають батьки Леся й Петро Мацьо. Відомо, що у дитинстві акторка відвідувала українську танцювальну студію ансамблю "Сизокрилі" під режисурою Роми Прими-Богачевської, але акторка вона насамперед американського театру й кіно. Також Ніна була в українській скаутській організації "Пласт".

Пізніше Аріадна навчалася у Мистецькій школі Нью-йоркського університету, де її педагогом був легендарний актор Крістофер Пламмер.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі