Регіонал запропонував Раді дозволити приватизацію "Укрспирту" і 80 спиртзаводів

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
На думку автора документа, приватизація спиртозаводів зумовить додаткові надходження до державного бюджету України.

Депутат від Партії регіонів Павло Климець запропонував Верховній Раді виключити з переліку підприємств, які не підлягають приватизації, державне підприємство спиртової та лікеро-горілчаної промисловості "Укрспирт" і 80 спиртових заводів.

Відповідний законопроект №10607 "Про внесення змін до деяких законів України (щодо розвитку спиртової галузі)" зареєстрований у парламенті.

Климець пропонує внести зміни до закону "Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації".

Окрім того, планується внести зміни до закону "Про особливості приватизації майна в агропромисловому комплексі", виключивши норму про приватизацію майна державних сільськогосподарських підприємств, які виробляють вино та інші алкогольні напої, виключно шляхом перетворення їх на акціонерні товариства із збереженням у власності держави майна структурних підрозділів з виробництва готових алкогольних напоїв.

На думку автора документа, приватизація вищезазначених підприємств зумовить додаткові надходження до державного бюджету України. "Корпоратизація спиртозаводів дозволить залучити інвестиції в цю галузь шляхом продажу частини акцій, що належать державі. Це дозволить переоснастити виробництво, запровадити новітні технології. Крім того, приватизація підприємств, що виробляють спирт, зумовить надходження в алкогольну галузь інвестицій, що у свою чергу дозволить модернізувати значну частину підприємств даній галузі та прискорить темпи економічного розвитку держави", - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Нагадаємо, наприкінці травня стало відомо, що Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував «Укрспирт» на 200 млн грн за зловживання монопольним становищем (у 2010-2011 рр. зазначені підприємства були єдиними суб'єктами господарювання, які мали право на торгівлю етиловим спиртом на внутрішньому ринку України).

Концерн «Укрспирт» за 9 місяців 2011 року показав прибуток у 79 мільйонів гривень. Причому цей прибуток, як підозрює слідство, був досягнутий за рахунок отримання кредиту в 300 мільйонів. Але через те, що сервери «Укрспирту» «згоріли», повної фінансової звітністю за весь 2011 рік правоохоронні органи не мають.

За фактами фінансових порушень в «Укрспирті» порушено кримінальну справу.

Також діяльність «Укрспирту» неодноразово ставала предметом журналістських розслідування ZN.UA. Більш того, київська прокуратура навіть порушила три кримінальні справи після публікації статті Юрія Бутусова «„Укрспирт“- найбільйш ганебна діра держбюджету» в № 3 «Дзеркала тижня. Україна» від 27 січня 2012 року. !zn

Читайте також:

«Укрспирт» - найбільш ганебна діра держбюджету


АМКУ оштрафував «Укрспирт» на 200 млн грн

У центрі Києва відкрито продають нелегальну горілку по 12 грн


«Укрспирт» перевіряють СБУ і МВС. Без скандалу не обійшлося


Податкова оголосила «війну» нелегальній горілці

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі