Гриценко приєднався до Об'єднаної опозиції за умови персональної відповідальності її лідерів за кандидатів в депутати

Поділитися
© pramodwaikar.com
Лідери партій, що об'єдналися, публічно заявляють про те, що на момент об'єднання вони не мають зобов'язань ні перед владою, ні перед спонсорами партій, які би обмежували їх у реалізації спільної програми дій Об'єднаної опозиції.

Лідери партій, що об'єдналися в Об'єднану опозицію несуть персональну відповідальність за тих людей, яких вони пропонують кандидатами від опозиції на вибори. Про це йдеться в документі, що підписали перший заступник голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов та лідер партії «Фронт змін» Арсенієм Яценюком при входженні партії «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка до Об'єднаної опозиції.

Засади входження політичної партії «Громадянська позиція» до складу Об'єднаної опозиції «Батьківщина»:

1. Політичні партії, що увійшли до Об'єднаної опозиції «Батьківщина» (далі - Об'єднана опозиція), формують спільну програму дій, об'єднують свої зусилля задля її реалізації, діють спільно і консолідовано - з метою розбудови незалежної Української держави на основі європейських цінностей.

2. Лідери партій, що об'єдналися, публічно заявляють про те, що на момент об'єднання вони не мають зобов'язань ні перед владою, ні перед спонсорами партій, які би обмежували їх у реалізації спільної програми дій Об'єднаної опозиції.

3. Лідери партій, що об'єдналися, публічно заявляють, що вони не погодяться на будь-які кадрові пропозиції, якщо такі надійдуть від нинішньої влади, щодо їхнього призначення на керівні посади в Уряд чи інші виконавчі структури. Ця позиція лідерів партій є вимогою до всіх членів Об'єднаної опозиції.

4. Для забезпечення чистоти рядів лідери партій, що об'єдналися, несуть персональну відповідальність за тих людей, яких вони пропонують до керівних органів Об'єднаної опозиції чи кандидатами від Об'єднаної опозиції на вибори.

5. Мета діяльності Об'єднаної опозиції - не просто отримати владу, а проводити якісно нову державну політику, сприяти оновленню політичної еліти в країні. Об'єднана опозиція є відкритою до залучення нових людей - моральних, відповідальних і професійних, громадських діячів, лідерів з новими ідеями і твердими європейськими цінностями.

6. Кожен кандидат від Об'єднаної опозиції ще до з'їзду письмово зобов'язується, що ставши депутатом: за жодних умов не залишить фракцію і не погодиться на жодну кадрову пропозицію від влади, всупереч рішенню Ради Об'єднаної опозиції; голосуватиме консолідовано, відповідно до рішень Ради Об'єднаної опозиції і фракції.

7. Кожен кандидат від Об'єднаної опозиції ще до з'їзду оприлюднює: автобіографію, декларацію про статки та свідоцтва про освіту, причому в автобіографії має вказати, що він є громадянином України і не має громадянства іншої держави.

8. Для впровадження принципу прозорості кандидатів Об'єднана опозиція співпрацює з «Чесно», САМ, «Опорою» та іншими громадськими ініціативами.

9. Цей документ є відкритим для громадськості та преси, з моменту оголошення про входження партії «Громадянська позиція» до Об'єднаної опозиції. !zn

Читайте також:

Об’єднана опозиція в свої списки на виборах «тушок» брати не буде

Остаточний склад Об’єднаної опозиції визначиться наступного тижня

Об’єднану опозицію можуть поповнити Наливайченко і Катеринчук

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі