На Галапагоських островах померла остання у світі гігантська черепаха

Поділитися
За оцінкою вчених, вік рептилії на прізвисько Самотній Джордж був приблизно до 100 років, і помер він у самому розквіті сил, як для представника свого виду.

В Галапагоському національному парку Еквадору помер останній у світі представник породи гігантської Абінгдонської слонової черепахи на прізвисько Одинокий Джордж. Для з'ясування причин смерті буде проведено розтин, оскільки Джордж помер у самому розквіті сил: за різними оцінками, йому було від 60 до 90, тоді як середній вік представника цього виду черепах - 150-200 років.

Джордж був виявлений зоологами у 1972 році на острові Пінта (також зветься Абінгдон) на півночі Галапагоського архіпелагу у 1972 році і названий на честь американського актора Джорджа Гобелена. Кілька десятиліть вчені намагалися схрестити його з найбільш підходящими представниками інших видів черепах, щоб отримати потомство і відродити породу. Проте всі їхні спроби виявилися марними.

Слонові черепахи - рідкісний вид, який жив виключно на Галапагоських островах. У природних умовах вони зазвичай доживають до 200-250 років, в неволі - до 150 років. Одинокий Джордж став всесвітньою знаменитістю і символом Галапагоського національного парку. !zn

Читайте також:

У Київський зоопарк привезли нового слона

У США помер винахідник пульта для телевізора

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі