Яценюк заявив про завершення об'єднання опозиції під прапором «Батьківщини»

Поділитися
До Об'єднаної опозиції ще можуть приєднатися окремі політики, однак партійний процес вже завершено. В Україні сформована двополюсна політична модель, заявив Яценюк.

Глава ради Об'єднаної опозиції «Батьківщина», лідер «Фронту змін» Арсеній Яценюк заявив про завершення процесу об'єднання опозиції.

«Ми завершили формування потужної об'єднаної української опозиції на базі ВО «Батьківщина»», - сказав він на прес-конференції у середу, 4 липня, у Києві.

«Звичайно, може розглядатися питання про індивідуальне членство інших народних депутатів, однак, відповідаючи на питання про політичне об'єднання політичних сил: ми це зробили. Мало хто очікував такого результату, але ми це зробили, ми об'єдналися, і, фактично, сьогодні ми представляємо ту політичну силу і тих політичних лідерів, які здатні боротися з режимом президента Януковича, Партією регіонів і тими сателітами, які підтримують сьогодні його режим», - зазначив політик.

«В Україні сьогодні сформована двополюсна політична модель: Янукович з його прихильниками і прибічниками у вигляді різного роду партій і об'єднана опозиція, а саме - ВО «Батьківщина»», - підсумував Яценюк.

Нагадаємо, що Об'єднану опозиціюстворено на основі партії «Батьківщина», у травні до неї увійшли «Фронт змін», «Народна самооборона», «Реформи і порядок», «За Україну!» і Народний рух України. У червні до неї приєдналася «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка.

Об'єднана опозиція створює єдиний список для участі в парламентських виборах у жовтні 2012 року, однак партії, що входять до неї, ліквідовуватися не будуть.

Об'єднана опозиція співпрацює з ВО «Свобода», однак з партією УДАР Віталія Кличка, яка також позиціонує себе як опозиційна, відносини залишаються напруженими. !zn

Читайте також:

Опозиція запропонувала створити у Раді спецкомісію для захисту конституційного ладу

Гриценко: У списку Об’єднаної опозиції буде багато нових людей

Об'єднана опозиція в свої списки на виборах «тушок» брати не буде

Об'єднана опозиція може поповнитися Наливайченком і Катеринчуком

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі