Рада узаконила збір податків авансом з підприємств з доходом від 10 мільйонів

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Разом з тим скасовується обов'язок платників податку на прибуток подавати разом з декларацією перелік доходів і витрат у розрізі контрагентів - платників єдиного податку.

Верховна Рада з 1 січня 2013 року ввела річний звітний період з податку на прибуток і зобов'язала підприємства з річним доходом понад 10 млн грн сплачувати щомісячні авансові внески за ним.

Дана норма міститься у прийнятому 5 липня законі "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо Державної податкової службі і ву зв'язку з проведенням адміністративної реформи в Україні)" №10224.

Як зазначив глава профільного парламентського комітету Віталій Хомутинник, дана норма внесена в документ до другого читання за пропозицією народних депутатів і уряду.

"Це дозволить скоротити час платників на складання та надання звітності з податку на прибуток", - зазначив він.

Хомутинник додав, що скасовується також обов'язок платників податку на прибуток подавати разом з декларацією перелік доходів і витрат у розрізі контрагентів - платників єдиного податку. "Скасування такої норми спростить облік і звітність, які, за оперативною інформацією, значно ускладнилися з їх запровадженням, особливо для банків", - сказав глава комітету.

Згідно з документом, якщо платник податку, який сплачує авансовий внесок, за підсумками першого кварталу звітного (податкового) року не отримав прибуток або отримав збиток, він має право подати податкову декларацію та фінансову звітність за перший квартал.

Такий платник податку не здійснює в другому-четвертому кварталах звітного року авансових внесків, а податкові зобов'язання визначає на підставі податкової декларації за підсумками першого півріччя, трьох кварталів та за рік.

Платник податку, який не отримав за підсумками минулого звітного року прибуток, не нараховував податкові зобов'язання і не мав базового показника для визначення авансових внесків в наступному році, але за підсумками першого кварталу отримує прибуток, зобов'язаний подати податкову декларацію за перше півріччя, три квартали та рік для нарахування та сплати податкових зобов'язань. !zn

Читайте також:

Рада розширила дію єдиного податку до 20 млн грн

Янукович запропонував розширити шкалу прогресивного податку на доходи фізосіб

Зменшення єдиного соцвнеску допомогло б перейти до «білих» зарплат

Розмір соціального внеску Кабмін планує визначати величиною бізнесу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі