Збитковим підприємствам зупинили автоматичне відшкодування ПДВ

Поділитися
© ZN.UA
Рада внесла до Податкового кодексу зміни, якими доповнила ряд вимог до великих платників податків, які хочуть отримувати відшкодування ПДВ в автоматичному режимі.

Великі платники податків, які задекларували збиток за підсумками попереднього звітного (податкового) року, не будуть мати право на повернення податку на додану вартість (ПДВ) в автоматичному режимі.

Відповідна норма передбачена прийнятим парламентом законом "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо Державної податкової службі і у зв'язку з проведенням адміністративної реформи в Україну)", повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Так, пункт 200.19 Податкового кодексу доповнюється підпунктом 200.19.8, згідно з яким, встановлюється додаткова вимога до великих платників податків для отримання права на автоматичне повернення ПДВ, зокрема відсутність від'ємного значення об'єкта обкладення податком на прибуток за наслідками останнього звітного періоду (року).

Як повідомлялося, Верховна рада 5 липня прийняла закон № 10224 "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо Державної податкової службі і у зв'язку з проведенням адміністративної реформи в Україну)", яким ввела ряд важливих змін.

Зокрема, введена п'ята і шоста група платників єдиного податку, під яку підпадають фізичні і юридичні особи з річним обсягом доходу до 20 млн гривень.

Закон також вводить річний звітний період з податку на прибуток і зобов'язує підприємства з річним доходом понад 10 млн гривень сплачувати щомісячні авансові внески по ньому.

Крім того, документ містить поправку депутата Юрія Воропаєва (фракція Партії регіонів), що встановлює податок у розмірі 5% замість діючих 15% на доходи у вигляді дивідендів від іноземних джерел, які включаються в загальний річний оподатковуваний дохід платника податку. !zn

Читайте також:

Податкова перевиконала план з повернення ПДВ

Податкове навантаження зросло в Україні до рекордного за 20 років рівня

Голова податкової: Проблеми з поверненням ПДВ у тих, хто ухиляється від податків

Податкова віддасть залишки неповерненого ПДВ тільки "добросовісним" платникам

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі