Євросоюз погодився фінансово допомогти Іспанії

Поділитися
© Europen Parliament/P.Naj-Oleari
Європейський союз надасть фінансову допомогу Іспанії. На зустрічі у Брюсселі міністри фінансів прийняли рішення про виділення вже в липні 30 мільярдів євро.

Міністри фінансів країн єврогрупи на зустрічі, яка завершилася у Брюсселі в ніч на 10 липня, прийняли рішення про виділення фінансової допомоги Іспанії. Учасники переговорів рекомендували Єврокомісії надати уряду у Мадриді більше часу для консолідації бюджету. Дефіцит має бути взятий під контроль у 2014 році, а не у 2013-му, як це передбачалося раніше.

Глава єврогрупи Жан-Клод Юнкер повідомив, що вже в поточному місяці Іспанія отримає 30 мільярдів євро. На думку Брюсселя, цей крок буде сприяти стабілізації ситуації на вкрай знервованих фінансових ринках. У відповідь на надання кредиту уряд у Мадриді бере на себе зобов'язання вжити додаткових заходів економії. Через два роки приріст державної заборгованості не повинен перевищувати встановлений Маастрихськими угодами рівень 3% від ВВП.

Глави фінансових відомств країн єврогрупи також обговорили на зустрічі з новим міністром фінансів Греції Янніс Стурнарасом ситуацію в охопленій кризою країні. Протягом останніх місяців через передвиборчу кампанію процес реалізації реформ сповільнився. Коаліційний уряд просить пом'якшити умови виділення кредитів. Жан-Клод Юнкер зазначив, що пропозиції Греції про зміни програми економії будуть розглянуті не раніше вересня.

На зустрічі прийнято рішення про продовження на два роки повноважень голови єврогрупи Жан-Клода Юнкера, термін яких закінчується 17 липня. Новим кандидатом на цей пост вважався міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле. Однак новий президент Франції Франсуа Олланд виступив проти. !zn

Читайте також:

Іспанія слідом за Грецією попросила у ЄС кредит для порятунку економіки від краху

Меркель не змогла знайти «простого і швидкого виходу» з кризи в єврозоні

Міністри фінансів єврозони схвалили фінансову допомогу Кіпру

Німці втрачають довіру до банків на тлі кризи в єврозоні

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі