Нове медобстеження Тимошенко підтвердило її діагноз, - німецький лікар

Поділитися
© news.nikcity.com
Стан здоров'я екс-прем'єра покращився, заявив глава німецької клініки «Шаріте» Лутц Хармс. Він висловив сподівання, що, якщо умови в ЦКЛ №5 будуть більш-менш прийнятними, то подальше поліпшення "не змусить себе чекати".

Проведене 10 липня додаткове медичне обстеження екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко підтвердило поставлений раніше діагноз. Тому всі підозри симуляції хвороби з боку засудженої екс-прем'єра - безпідставні, хоча стан її здоров'я трохи поліпшився.

Про це заявив глава німецької клініки «Шаріте», лікуючий лікар Тимошенко Лутц Хармс у міжнародному аеропорту «Харків» перед вильотом з України в середу, 10 липня.

«Ми провели нове обстеження МРТ, і в результаті цього нового обстеження діагноз підтвердився. Тому ці щоденні підозри, що тут є якась симуляція, вони безпідставні, оскільки конкретний діагноз є», - сказав він, додавши, що діагноз екс-прем'єра «було опубліковано, напевно, раз десять у документах і експертизах професора Айнхойпля».

- Тимошенко повернули назад у лікарняну палату після обстеження

При цьому Хармс зазначив, що стан здоров'я Тимошенко поліпшився, і при збереженні сприятливих умов її лікування в лікарні «Укрзалізниці» можна очікувати ще більшого покращення стану здоров'я екс-прем'єра.

«Можна вже стверджувати, що поліпшення настало, і ми сподіваємося, якщо умови будуть більш-менш прийнятними, то подальше поліпшення не змусить себе чекати», - сказав Хармс.

- Харківські лікарі обурені, що їхні німецькі колеги досі не вилікували Тимошенко


Німецький фахівець відзначив належні технічні умови, створені в ЦКЛ № 5, і професіоналізм персоналу лікарні, однак зауважив відсутність хоча б найменшої можливості залишитися з Тимошенко віч-на-віч.

«Там дуже хороше устаткування. Є прекрасні колеги, з якими ми працюємо. Але лікарю іноді потрібно залишитися з пацієнтом віч-на-віч і поговорити, що необхідно в контексті цього захворювання, а це неможливо», - сказав Хармс.

Німецький лікар також зауважив, що перекладач змогла отримати допуск до роботи тільки через півтора дні після його прибуття до Харкова. «Я тут знаходжуся вже третій день, це третій день мого перебування, але тільки через півтора дні моя перекладачка отримала допуск працювати, тому іноді ми просто втрачаємо час даремно», - зазначив Хармс.

У свою чергу, Хармс відкинув закиди в тому, що його перебування в Україні зумовлене високими гонорарами за медичні послуги. Берлінський медик наголосив, що участь фахівців клініки «Шаріте» в лікуванні екс-прем'єра є результатом домовленості України та Німеччини.

«Справа тут зовсім не в грошах. Деякі тут думають, що, якщо професор приїжджає, то він заробляє тут величезні гроші. Це домовленість між державою Україна та клінікою «Шаріте» або державою Україна і Німеччиною, що була досягнута тільки в тій ситуації, що пані Тимошенко не довіряє місцевій системі медицини через відомі обставини», - пояснив Хармс.

Як повідомлялося, на останньому засіданні суд постановив призначити екс-прем'єру проведення судмедекспертизи стану її здоров'я, яка повинна визначити, чи здатна Тимошенко сприймати інформацію та відповідати на питання суду і сторін процесу, а також чи має обвинувачена медичні протипоказання до участі в судових засіданнях.

На початку тижня судмедексперти вимагали додатковий час для надання комісійного висновку про стан здоров'я екс-прем'єра через те, що вона відмовляється від огляду. !zn

Читайте також:

Захист просить дати Тимошенко «нормально похворіти»


Здоров'я Тимошенко погіршилося. Судмедексперти вимагають більше часу для підготовки висновків


Україна відзвітувала перед Європою про лікування Тимошенко

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі