Названа офіційна причина повені на Кубані. Версія про злив води не підтвердилася

Поділитися
© tradetrust.wordpress.com
У МНС Росії визнали неспроможними версії-чутки про те, що згубну роль у трагедії відіграли нібито зливи води з місцевого водосховища або що причиною масштабності лиха став зсув, що зійшов незадовго до цього.

МНС Росії заявляє, що причиною повені на Кубані стали сильні дощі, інші версії не підтверджуються.

Як повідомив журналістам глава МНС Росії Володимир Пучков, всі фахівці, які займалися оцінкою причин і розвитку повені у Краснодарському краї, підтвердили офіційну версію.

За його словами, експерти визнали неспроможними версії-чутки про те, що згубну роль у трагедії відіграли нібито зливи води з місцевого водосховища або що причиною масштабності лиха став зсув, що зійшов незадовго до цього.

Як зазначив міністр, згідно з офіційною версією, причиною надзвичайної ситуації стали сильні зливи. Через велику кількість опадів переповнилися водою дві річки і відразу кілька струмків, які в результаті зійшлися в м.Кримьск і Кримському районі.

- У трагедії на Кубані влада звинуватила самих потерпілих: У людей притупилася пильність


Як відомо, в ніч на 7 липня у Краснодарському краї РФ сталася сильна повінь, яка буквально змила місто Кримськ. Число постраждалих від повені досягло 30 тисяч осіб. За версією ЗМІ загинули 172 людини. Проте офіційні дані говорять про 162 загиблих.

В якості однієї з версій трагедії ЗМІ називали скидання води з одного зі штучних водосховищ, проте підтвердження вона так і не знайшла. Також йшлося про халатність місцевої влади, яка нічого не зробила для запобігання трагедії.

Влада Кримського району Краснодарського краю РФ пізніше заявила, що громадяни самі винні у своїй загибелі - люди повинні були у першу чергу рятувати себе самі, а вже тільки потім сподіватися на державу. !zn

Читайте також:

Україна надасть допомогу постраждалим від повені на Кубані

Спуск води з водосховища технологічно ніяк не міг бути причиною повені на Кубані, - Росгідромет

Гідрометцентр: Україні не загрожує НС, подібна до тієї, що сталася на Кубані


Західні ЗМІ: На Кубані влада пожертвувала людьми, рятуючи нафту

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі