Санепідемслужба може оштрафувати за спеку в офісі

Поділитися
© subscribe.ru
У відомстві вважають, що штрафи повинні бути збільшені в десятки разів, і зараз готується відповідний проект постанови Кабінету міністрів, зміни до закону України про забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя населення.

За неналежну температуру в офісі для роботодавця передбачений штраф від 51 до 425 гривень. Про це повідомив заступник головного державного санітарного лікаря Києва Юлій Жигалов.

«За останні два тижні нашими фахівцями у районах було проведено 55 перевірок, з них 5 - за зверненнями, в основному це працівники офісів, які скаржилися на незадовільні умови праці. Але порушення норм було в одному випадку - це щодо вологості на промисловому підприємстві», - сказав він.

За його словами, «якщо є порушення і недоліки не усуваються, то санепідемслужба накладає штраф від 51 до 425 гривень, якщо і далі йде невиконання, тоді постановою про тимчасову заборону роботи припиняється робота підприємства, але це крайні випадки».

Виїзд санепідемслужби для перевірки в офіс обійдеться роботодавцю в середньому у 150-300 гривень. «Одна точка заміру параметрів мікроклімату коштує 14-20 гривень. Встановлюється кілька точок у приміщенні на різній висоті. Сума в середньому на офіс - від 150-300 гривень», - сказав Жигалов.

Він вважає, що штрафи повинні бути збільшені у десятки разів, і зараз готується відповідний проект постанови Кабінету міністрів, зміни до закону України про забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя населення.

Жигалов нагадав, що згідно з постановою уряду 1405 від 13 листопада 2011 року, яка обмежує кількість перевірок санітарно-епідеміологічної служби, перевіряти офіси можна не частіше одного разу на три роки. !zn

Читайте також:

МОЗ рекомендує українцям берегтися спеки: список порад

Укргідрометцентр: Аномальна спека у літній період триватиме в Україні найближчі 8 років

Спекотна погода протримається в Україні до середини липня

Літо в цьому році буде спекотнішим, ніж у минулому

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі