Опозиція Сирії заявила про вбивство владою понад 200 осіб

Поділитися
Майже всі вбиті в селі Тремсех були мирними жителями. Наскільки відомо, село перебувало під контролем повстанців, і урядові війська намагалися взяти контроль у свої руки.

Представники сирійської опозиції стверджують, що урядові війська вбили більше 200 осіб в селі Тремсех у провінції Хама. Опозиційні активісти повідомили, що село зазнало обстрілу з бойових вертольотів, після чого проурядові збройні формування ввійшли у село і стали вбивати місцевих жителів.

Загалом, відповідно до заяви представників опозиції, 12 липня у Сирії були вбиті понад двісті осіб, у тому числі 22 людини у місті Хомс.

Представник Революційної ради Хомса сказав, що майже всі убиті у селі Тремсех були мирними жителями. Наскільки відомо, село перебувало під контролем повстанців, і урядові війська намагалися взяти контроль у свої руки.

Згідно з повідомленнями з Сирії, у Дамаску, Ідлібі і Хамі пройшли демонстрації протесту проти масових вбивств у Тремсеху.

Державні засоби масової інформації стверджують, що різанина - справа рук "терористичних угруповань", які мають намір посилити напруженість в країні напередодні обговорення ситуації в Сирії у Раді Безпеки ООН.

12 липня урядові війська також обстріляли одне з передмість Дамаска - очевидно, в рамках операції проти сил повстанців.

Західні країни намагаються переконати ООН прийняти резолюцію, яка загрожує Дамаску санкціями.

Мандат місії оглядачів ООН у Сирії закінчується 20 липня.

Завданням місії був контроль за дотриманням перемир'я, проте бойові дії весь цей час практично не вщухали.

Перемир'я є умовою плану мирного врегулювання Кофі Аннана, що складається з шести пунктів.

Росія запропонувала продовжити термін дії мандата спостерігачів ще на 90 днів, проте західні країни вважають, що цього недостатньо.

Захід наполягає на необхідності включити у план загрозу застосування санкцій, якщо сирійський уряд продовжить військові дії проти опозиції.

Напередодні сирійський посол в Іраку Наваф Фарес, який перейшов на сторону опозиції, був звільнений з дипломатичної служби.

У заяві зовнішньополітичного відомства Сирії кажуть, що посол допустив низку висловлювань, несумісних з посадою, яку він займав.

Фарес сказав, що перейшов на сторону опозиції на знак протесту проти дій сирійської влади, спрямованих на придушення діяльності політичних активістів.

Він залишив Ірак і в даний час знаходиться у Катарі.

Фарес є членом правлячої партії Баас. У минулі роки він займав пост губернатора міст Дейр Зур і Ідліб, де неодноразово відбувалися бої між сирійськими урядовими військами і повстанцями.

Це перший випадок у Сирії, коли високопоставлений дипломат оголошує про перехід на сторону опозиції. Тиждень тому сирійський генерал Манафов Тласьє, син колишнього міністра оборони країни, втік з Сирії до Парижа. !zn

Читайте також:

Росія не буде постачати зброю до Сирії до врегулювання ситуації у країні

Армія Ассада атакує війська опозиції поблизу кордонів з Ліваном і Туреччиною

Москва не планує надавати Асаду політичний притулок

Туреччина почала перекидати військову техніку до кордону з Сирією (відео)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі