Мадагаскарські лемури - під загрозою вимирання, заявляють британські вчені

Поділитися
Більше 90% з 103 видів лемурів повинні бути занесені в Червону книгу, оскільки єдине місце, де ці тварини мешкають в дикій природі - острів Мадагаскар - винищується людьми.

Більшість видів лемурів знаходяться на межі зникнення, повідомляє у п'ятницю, 13 липня, британська телерадіокорпорація BBC з посиланням на наукову доповідь.

"Більше 90% з 103 видів лемурів повинні бути занесені у Червону книгу", - до такого висновку прийшла група фахівців, що вивчають тваринний світ Мадагаскару, який є єдиним місцем проживання лемурів у дикій природі.

«Мадагаскар-3» побив рекорд за касовими зборами в Україні

"Уряд не має важелів тиску, тому ліси використовуються для заготовляння деревини, на тварин полюють", - розповів голова Міжнародного товариства збереження природи Рассел Міттермейер, який очолював дослідницьку групу.

Як зазначає BBC, зоопарк британського міста Брістоль розробив спеціальний проект з охорони блакитнооких чорних лемурів і тонкотілих лемурів, що належать до видів, які знаходяться під загрозою.

"Раніше я був дуже оптимістично налаштований, вважав, що проект приведе до поліпшень, і місцеві жителі (на Мадагаскарі - ред.) були на нашому боці", - сказав співробітник зоопарку Крістоф Швітцер. "Тепер мої помічники повідомляють про людей, які незаконно вирубують ліс і ні про що не турбуються, бо немає юридичних заходів впливу на них", - додав він. !zn

Читайте також:

Під загрозою вимирання перебувають 20 000 видів тварин і рослин

Встановлено причину вимирання мамонтів: люди не винні


На Галапагоських островах померла остання в світі гігантська черепаха

Розкрито секрет феноменальної швидкості гепардів

Вчені знайшли у Землі пульс

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі