Британські вчені спростували "теорію брехні"

Поділитися
Згідно з заявленою теорією, коли правша дивиться вправо, він, швидше за все, "моделює" вигадані події. Відповідно, якщо людина дивиться вліво, вона згадує те, що було насправді.

Британські вчені спростували відому теорію про те, що брехню можна розпізнати, стежачи за рухами очей мовця. Як передає BBC, учені з Единбурзького університету та університету Харфордшір у ході низки досліджень прийшли до висновку, що по очах розпізнати неправду не можна.

Теза про зв'язок між тим, що людина говорить, і тим, куди вона дивиться, була однією з основних методів нейролінгвістичного програмування і дослідження людської поведінки.

Згідно з заявленою теорією, коли правша дивиться вправо, він, швидше за все, "моделює" вигадані події. Відповідно, якщо людина дивиться вліво, вона згадує те, що було насправді..

Вчені провели тест, у ході якого добровольці повинні були по черзі говорити правду і брехати перед камерою. Після чого іншій групі піддослідних було запропоновано переглянути їх відеозапис і визначити, хто брехун.

"Велика частина громадськості вважає, що певні рухи очей є прямим доказом того, що людина говорить неправду. Наше дослідження підтвердило, що подібна теорія не має підстав, і тепер прийшов час відмовитися від такого підходу виявлення брехні", - говорить професор Единбурзького університету доктор Кароліна Ватт. !zn

Читайте також:

Вчені винайшли програму, яка розпізнає емоції натовпу людей


Мадагаскарські лемури - під загрозою вимирання, заявляють британські вчені

Секретні матеріали: британський уряд обговорював НЛО і «зелених чоловічків»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі