Кримські татари затвердили національні прапор і гімн

Поділитися
© turkibirlik.com
Як зазначається в документі, "з прийняттям зазначеної постанови вказані символи - національний прапор і гімн кримськотатарського народу - стали невід'ємним атрибутами кримськотатарського народу, що демонструють його єдність, самоідентифікацію, наступність поколінь і багатовікову боротьбу за свою свободу".

У ході 4-й сесісіі 5-го Курултаю кримстотатарского народу, який проходить у Сімферополі, було прийнято рішення про затвердження національних прапора і гімну.

"Вважати національним прапором кримськотатарського народу полотнище блакитного кольору із зображенням в його верхньому кутку біля древка золотої тамги. Співвідношення ширини прапора до його довжини 1:2. Гімном кримськотатарського народу вважати твір Номана Челебіджихан Ant Etkenmen (кримськотат. Я поклявся)", - йдеться в постанові Курултаю.

Як зазначається в документі, "з прийняттям зазначеної постанови вказані символи - національний прапор і гімн кримськотатарського народу - стали невід'ємними атрибутами кримськотатарського народу, що демонструють його єдність, самоідентифікацію, наступність поколінь і багатовікову боротьбу за свою свободу".

-Кримські татари мають намір потрапити до виборчих списків українських демпартії


Затверджені прапор і герб і раніше використовувалися кримськими татарами на своїх заходах.

Челебіджихан народився в 1885 році і був розстріляний більшовиками 23 лютого 1918 у Севастополі. Він був головою Кримського мусульманського виконкому, муфтієм мусульман Криму, Білорусі, Польщі та Литви, останнім головою національного уряду Кримської народної республіки. Є класиком кримськотатарської літератури.

Курултай проходить у Сімферополі 21-22 липня. !zn

Читайте також:

Рада зайнялася відновленням прав депортованих кримських татар

Кримські татари вимагають закрити сталіністові Симоненку в'їзд до Європи

Симоненко виправдовував у Раді депортацію кримських татар Сталіним


Джемілєв: Завдання з плану ФСБ з розколу кримських татар збігаються з цілями СБУ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі