У Азарова є рецепт боротьби проти економічної кризи в Європі

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
На думку очільника правлячої Партії регіонів, прем'єр-міністра України Миколи Азарова, головною зброєю в боротьбі проти європейської кризи для України є "політична стабільність". Завдяки їй, стверджує Азаров, за останні два з половиною роки перебування ПР при владі, в Україні відчувається "економічне відновлення".

Прем’єр-міністр України Микола Азаров, на відміну від європейських урядів, знає, як боротися з наростаючими ризиками поширення європейської боргової кризи та її впливом на Україну. Про це він розповів, відкриваючи засідання Кабінету міністрів у середу, 25 липня.

Глава уряду нагадав про важливість цієї загрози для України, адже європейський ринок займає третину експорту нашої країни (раніше Азаров повідомляв, що негативні чинники вже впливають на розвиток економіки).

«Економічний спад в Єврозоні – уже не примара, якою лякають експерти, а реальність. І відповіді, як уникнути кризи, європейські уряди, на превеликий жаль, ще не дали», - зазначив він.

І продовжив: «Можемо ми щось протиставити такій очевидній загрозі? Безумовно можемо. Рецепт є, підтверджений двома з половиною роками економічного відновлення після руїни та хаосу. Це політична стабільність і збільшення внутрішнього попиту».

Зокрема Азаров пояснив, що «погоджена політика» всіх гілок влади дозволяє гнучко реагувати на виклики, а розвиток внутрішнього ринку захищає від зовнішніх ризиків.

Прем’єр пообіцяв, що влада буде "максимально, всіма засобами" стимулювати внутрішній попит і водночас збільшувати інвестиції у вітчизняне виробництво для зростання внутрішньої пропозиції відповідно.

«Тому сьогодні першочерговий обов’язок уряду – приймати рішення, які максимально убезпечать добробут наших громадян, працювати на випередження», - заявив Азаров, уточнивши при цьому, що те, як міжнародні фінансові ринки реагують на економічну політику його Кабміну, «говорить про правильність обраного курсу».

Прем’єр також повідомив, що наразі уряд готує нові кроки, які мають забезпечити економічний розвиток країни. Рішення, зокрема, стосуються стимулювання інвестиційної діяльності та розвитку експортного потенціалу української економіки.

«Якщо ж ми бажаємо, щоб Україна і її економіка розвивалися більш стрімкими темпами, ...країна повинна перейти на модель інтенсивного економічного розвитку. Ми можемо це зробити», - сказав Азаров.

«Кінцевою метою всієї цієї роботи ми бачимо створення нових робочих місць, підвищення доходів наших громадян, збільшення попиту на вітчизняні товари і послуги», - резюмував прем’єр.

Зазначимо, що в «економічні реформи» в Україні вірить лише стійкий електорат регіоналів. На думку експертів, для запобігання кризі в Україні нічого не було зроблено. !zn

Читайте також:

Боргові проблеми Іспанії можуть опустити курс євро в Україні до 9,5 грн

Азаров вигадав рецепт, як пережити другу хвилю кризи

Меркель не змогла знайти «простого і швидкого виходу» з кризи в єврозоні

Азаров не хоче виводити Україну з кризи «стандартним» способом

Азаров запевнив, що реформи допоможуть уникнути дефолту

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі