Луценко незадоволений списками опозиції: Мало активних бійців, є небезпека «тушканізації»

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Екс-міністр вважає, що заслужених опозиціонерів у партійному списку невиправдано винесли в «зону ризику». У той же час Луценко відзначив, що «масовий бізнес-заклик невідомих підприємців «Фронту змін» несе в собі небезпеку «тушканізації».

Екс-міністр внутрішній справ Юрій Луценко розкритикував винесення на непрохідні місця в списку Об'єднаної опозиції її активних діячів Юрій Гримчака, Андрія Шкіля та Михайла Волинця. Про це він повідомив у своєму блозі на «Українській правді».

«Помилки - винесення в «зону ризику» активних бійців опозиції - Гримчака, Шкіля, Волинця. Ще більшим є непідтримка Тараса Стецьківа як узгодженого кандидата по Львову ... Це несправедливо і недалекоглядно. Відразу скажу, що я залишаю за собою право агітувати за Тараса», - повідомив Луценко.

До недоліків та помилок списку Луценко також відніс мінімальну присутність громадських активістів і те, що він не був оприлюднений заздалегідь.

«Тішить, що в списку є Олександра Кужель, Микола Княжицький, Мустафа Джемілєв, але мріялося і про Поповича, Грабовського, Мариновича, Кіпіані, Стріху та інших громадських активістів», - зазначив він.

- Тимошенко очолила партійний список Об'єднаної опозиції

У той же час Луценко відніс до позитиву відсутність у списку одіозних і неприйнятних персон, на його думку, список на 90% виглядає згуртованим і перевіреним, а також те, що в ньому немає так званих олігархів.

«Це - правильний крок у напрямку від вождизму до ідеології. Хоча масовий бізнес-заклик невідомих підприємців «Фронту змін» несе в собі небезпеку «тушканізації», - написав він.

«Системна проблема - те, що ці списки стали відомі у день проведення з'їзду «Батьківщини». Я вважав і вважаю, що їх потрібно було оприлюднити мінімум на 10-15 днів раніше. Це зняло б і помилки штабу, і емоції ображених», - написав Луценко.

Про присутність своєї дружини Ірини Луценко в списку опозиції екс-міністр зазначив, що це не їхня ініціатива і підкреслив, що вона не буде символічною людиною в парламенті.

«В силу життєвих обставин Ірина пройшла зі мною всі тюремні та судові випробування. Думаю, що ніхто з депутатів краще неї не знає що і - головне - як потрібно змінювати законодавство для припинення свавілля кривосуддя в країні», - написав Луценко.

«Законопроект про механізм очищення силових структур і судів від тисяч негідників, причетних до порушення прав людини, встановлених Європейським судом, - її місія в парламенті», - додав він.

«Ми маємо вибір між неідеальним списком та програмою політичної опозиції з одного боку і оптимальним списком і тотальною брехнею мафії з іншого», - вважає екс-міністр.

Як відомо, у понеділок 30 липня Об'єднана опозиція оприлюднила свій виборчий список.

Список викликав неоднозначну реакцію. Зокрема, два нардепа від БЮТ Сергій Міщенко і Вадим Коротюк, не знайшовши своїх прізвищ у прохідній частині, на позачерговому засіданні Ради оголосили про вихід із фракції.

«Керівники партій, які складали цей список, вважать, що такий солдат, як Міщенко, не потрібен їм в наступному скликанні. У мене 141-й номер. Зрозуміло, що він непрохідний ... Я не можу з цими людьми йти», - сказав Міщенко, коментуючи свій вчинок. За словами депутата, прохідна частина списку - «до 70-го номера». !zn

Читайте також:

Електорат опозиції підтримує коаліцію «Батьківщини», «УДАРу» та «Свободи»

Тимошенко не бачила остаточного списку Об'єднаної опозиції

"Батьківщина" спростувала чутки про бунт у лавах опозиції через виборчий список

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі