Німеччина відмовить Греції в новій допомозі, якщо Афіни не активізують реформи

Поділитися
Німецька влада вважаєть, що одного лише часткового виконання Грецією набору реформ, запропонованих фінансовими донорами, недостатньо для нового пакету допомоги.

Німеччина накладе вето на нові пропозиції про допомогу Греції, якщо реформи у цій країні будуть просуватися дуже повільно, заявив в інтерв'ю німецькій газеті Handelsblatt заступник голови парламентської фракції Християнсько-демократичного союзу Міхаель Фукс.

За його словами, "якщо Греція не виконає своїх зобов'язань, ми використаємо наше право вето".

Він додав, що "Німеччина досягла межі своїх можливостей", і лише часткове виконання Грецією набору реформ, запропонованих фінансовими донорами, "недостатнє для нового пакету допомоги".

У Німеччині, як і в цілому в зоні євро, очікують до середини вересня доповідь експертної "трійки" - Єврокомісії, Європейського центрального банку і МВФ про економічну програму нового грецького уряду.

Ця доповідь має відповісти на питання, чи отримає Греція черговий кредитний транш у 31,5 млрд євро в рамках другого плану міжнародної допомоги країні, затвердженого в лютому нинішнього року.

Нагадаємо, в даний час «трійка», що складається з Єврокомісії, ЄЦБ і МВФ, перевіряє, якою мірою уряд в Афінах виконує взяті на себе зобов'язання у сфері проведення реформ. Проте вже очевидно, що Греція не зможе, як обіцяла, знизити держборг до 2020 року до 120% від обсягу внутрішнього валового продукту (ВВП), зазначає німецький тижневик.

Якщо Греції буде надана відстрочка, то, за оцінками «трійки», їй доведеться виділити додаткову допомогу в розмірі від 10 до 50 млрд євро. Багато країн єврозони, проте, вже не готові платити за грецькі борги. А Нідерланди та Фінляндія прямо заявили, що вони будуть допомагати Афінам лише в тому випадку, якщо в порятунку Греції братиме участь і МВФ.

Тим часом країни єврозони прийшли до висновку, що вихід Греції з валютного союзу не призведе до краху євро. У спробі запобігти подальшому розповзанню кризи лідери держав єврозони мають намір відтермінувати запуск постійного європейського стабфонду (Європейський стабілізаційний механізм - ESM). У будь-якому випадку ESM не зможе почати роботу до того, як рішення про його законність підтвердить Федеральний конституційний суд ФРН, а це має статися 12 вересня. !zn

Читайте також:

Греція погодила необхідний для отримання кредитів скорочення бюджету

Латвія вимагає виключити Грецію з єврозони


Citigroup підвищив вірогідність виходу Греції із зони євро до 90%

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі