Напередодні виборів НБУ спростив ввезення готівкової валюти в Україну юрособами і нерезидентами

Поділитися
© rt.com
Напередодні виборів в Україні і прогнозованого у зв'язку з цим високого попиту на готівкову інвалюту, НБУ вніс поправки до Інструкції щодо переміщення валюти та банківських металів через кордон, якими пом'якшив умови ввезення і вивезення готівкової валюти для нерезидентів і юридичних осіб.

Фізособи-нерезиденти та юрособи можуть ввозити в Україну готівкову валюту в сумі, що в еквіваленті перевищує 10 тисяч євро без документів, що підтверджують її зняття з рахунків банків, тільки на умовах письмового декларування митному органу.

Відповідні поправки Національний банк України (НБУ) вніс до Інструкції з переміщення валюти та банківських металів через кордон, затверджені постановою № 312 від 25 липня цього року. Зміни набудуть чинності з 31 серпня цього року.

- НБУ очікує приплив валюти в Україну під майбутні вибори

Документом також встановлено, що нерезидент може вивозити з України готівкову валюту на суму більше 10 тис. тільки у випадку, якщо він при в'їзді в країну задекларував ввезення більшої суми готівкової валюти.

- Вибори в Раду залучать в Україну з офшорів $ 1 мільярд


Згідно з правками, юрособі при вивезенні готівкової валюти на суму понад 10 тис. євро документ з банку про її зняття з рахунку тепер також не потрібен, а достатньо буде письмово задекларувати її митному органу.

Крім того Нацбанк уточнив, що термін дії документа банку про зняття готівкової валюти з рахунку, необхідного фізособі-резиденту при декларуванні вивезення понад 10 тис. євро готівкової валюти, становить 30 днів. !zn

Читайте також:

Нацбанк посилив правила купівлі безготівкової валюти

В Україні перед виборами рекордно зріс попит на долари

Нацбанк хоче повернути обов’язковий продаж валютної виручки

Нацбанк планує обмежити суму розрахунку готівкою в Україні

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі