Луценка етаповано до Менської виправної колонії (ВІДЕО)

Поділитися
Екс-міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко етапований до Менської виправної колонії №91 Чернігівської області для відбування покарання. Близько четвертої години ночі автомобіль Ford Jayco в супроводі міліцейського конвою від'їхав від Лук'янівського СІЗО.

Близько четвертої години ночі 31 серпня колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка вивезли з Лук'янівського СІЗО. Про це повідомила прес-секретар «Народної Самооборони» Лариса Сарган. Автомобіль Ford Jayco підвищеного комфорту у супроводі міліцейського конвою кілька хвилин тому від'їхав від ізолятора.

В цей час бійці «Беркут», які перебували у спеціальному мікроавтобусі, охороняли порядок перед СІЗО.

За інформацією джерела, екс-главу МВС повинні етапувати в Менську колонію в першій половині сьогоднішнього дня.

Раніше дружина екс-глави МВС Ірина Луценко заявила, що етапування не стане для її родини та близьких несподіванкою.

«Ми готові. Сумки зібрані. Для нас це не буде несподіванкою. Я думаю, там теж є нормальні люди і нормальні міліціонери», - заявила вона.



Напередодні помічник голови Державної пенітенціарної служби Ігор Андрушко розповів, в яких умовах буде перебувати екс-міністр. За його словами, Луценка помістять у блочне приміщення з трьома-чотирма іншими спеціально підібраними ув'язненими. Він говорив, що етапування відбудеться в кінці поточного тижня або на початку наступного.

Нагадаємо, 27 лютого 2012 року Печерський районний суд Києва визнав Юрія Луценка винним у скоєнні низки посадових злочинів і засудив його до чотирьох років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Суд визнав Луценка винним у перевищенні повноважень при прийомі на роботу свого водія, нарахуванні йому завищеної зарплати і надання квартири, а також у розтраті бюджетних коштів на святкування Дня міліції. Досудове слідство у кримінальній справі стосовно екс-глави МВС і ще трьох колишніх співробітників відомства встановило, що вони завдали державі збитків у розмірі більше 970 тисяч гривень.

3 липня ЄСПЛ визнав незаконним арешт екс-міністра внутрішніх справ Луценка - він був проведений з порушенням статті 5 Конвенції про захист прав людини та основних свобод (право на свободу та особисту недоторканність). Крім того, Європейський суд визнав порушення статті 18 Конвенції з прав людини в справі Луценка. Фактично це означає, що екс-міністра визнано політичним в'язням.

17 серпня Печерський районний суд визнав винним екс-главу МВС України Юрія Луценка в недбалості при продовження оперативно-розшукових заходів відносно водія колишнього заступника голови СБУ Володимира Сацюка Валентина Давиденка та засудив до 2 років обмеження волі.

Читайте також:

Почалася конфіскація майна Луценка: заберуть навіть бойлер і стільці

Етапування Луценка в колонію може зайняти кілька місяців

Луценко отримає 15 тис. євро і буде далі відбувати термін, - джерело

Луценка «тупо підставили», - свідок

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі