Обов’язкове медстраховання призведе до соціального конфлікту?

Поділитися
Система загальнообов’язкового медичного страхування може призвести до різкого конфлікту громад...

Система загальнообов’язкового медичного страхування може призвести до різкого конфлікту громадян з установами охорони здоров’я у зв’язку з низькою якістю медичних послуг, вважає головний онколог МОЗ України Ігор Щепотін.

«Це вельми принадно — із завтрашнього дня брати з населення додатковий податок і направляти його на охорону здоров’я», — відзначив Щепотін в інтерв’ю «ДТ», коментуючи можливе введення системи загальнообов’язкового страхування.

Проте, додав він, нове джерело фінансування навряд чи приведе до негайного і помітного поліпшення якості медичних послуг: «І що, ми за тиждень збудуємо нові шпиталі, навчимо людей працювати, навчимо їх не лаятися матом, коли до них звертаються за допомогою? А якщо ми цього не зробимо, то умисне створимо конфлікт».

Відсутність видимих поліпшень призведе до зростання невдоволення послугами, які доведеться оплачувати в обов’язковому порядку. «Тому що людина прийде і скаже: «Ви вибачите, а за що ж я плачу гроші? Я лікувався минулого року, лікуюся в цьому, але не бачу ніякої різниці», — пояснив чиновник.

Докладніше про думку головного онколога Міністерства охорони здоров’я про загальнообов’язкове страхування читайте в інтерв’ю Наталії Ярцевої з Ігорем Щепотіним в свіжому номері «ДТ».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі