Тимошенко привітала Януковича з ювілеєм через газету, а журналісти подарували президенту велосипед

Поділитися
Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко привітала президента Віктора Януковича із 60-річчям, яке він відзначає у п'ятницю, 9 липня, через газету. У той же час активісти руху «Стоп цензурі!» подарували голові держави велосипед «Україна».

Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко привітала президента Віктора Януковича із 60-річчям, яке він відзначає у п'ятницю, 9 липня, через газету. У той же час активісти руху «Стоп цензурі!» подарували голові держави велосипед «Україна».

Юлія Тимошенко розмістила привітання Януковичу на сторінках газети «Коммерсантъ-Украина». «Віктор Федорович! У день вашого народження хочу побажати вам залишити слід в історії країни. Я бажаю вам заслужити довіру громадян України і стати справжнім головою держави, який би захищав інтереси українців, а не плював на них», - наголошується в ньому.

За повідомленнями ЗМІ, сьогодні увечері Президент Віктор Янукович відзначить свій ювілей у резиденції під Києвом. Суботу він проведе у Криму, де відбудеться неформальний саміт голів СНД. Участь у ньому має прийняти президент Росії Дмитро Медвєдєв.

Вітання від Путіна і Медвєдєва

Тим часом, президент України почав приймати привітання від лідерів іноземних держав. Одними з перших його привітали прем'єр і президент Росії.

Так, голова уряду РФ Володимир Путін побажав Віктору Януковичу міцного здоров'я, енергії, щастя, благополуччя і нових успіхів у діяльності на благо України, а також висловив надію на швидку зустріч, «як домовлялися».

Прем'єр-міністр також відзначив, що в Росії високо цінують його «зусилля щодо зміцнення дружніх відносин і взаємовигідної співпраці» між двома країнами, відзначивши, що «їхній подальший всебічний розвиток, безсумнівно, відповідає корінним інтересам братніх народів».

У свою чергу президент Росії Дмитро Медвєдєв привітав Януковича за телефоном, а також надіслав йому привітальне послання.

«Ваш політичний і життєвий досвід, знання і енергія сьогодні повною мірою зажадані на високій посаді президента України, у справі зміцнення української державності», - йдеться у ньому.

Голова Кремля зазначив, що завдяки «принциповій позиції» Януковича «послідовного прихильника рівноправного і взаємовигідного співробітництва Росії і України останнім часом взаємодія наших країн отримала потужний імпульс».

Велосипед для Януковича

Тим часом, оригінальним подарунком для Віктора Януковича відзначилися журналісти, учасники руху «Стоп цензурі!». Вони піднесли президентові велосипед «Україна».

Процедура передачі подарунка пройшла на вулиці Банковій, біля Адміністрації голови держави. Подарунок прийняв співробітник управління державного протоколу Адміністрації президента.

Як повідомили активісти «Стоп цензурі!», Велосипед був придбаний за 550 гривень на кошти учасників руху на Ірпінському велоринку під Києвом. Він абсолютно новий, з гарантією на 1 рік.

До подарунка також було додано привітання, в якому вони зазначили: «Учасники руху "Стоп цензурі!" вітають вас із днем народження та з нагоди свята дарують вам цей велосипед із промовистою назвою «Україна», створений вітчизняними майстрами Харківського велозаводу».

«Велосипед - це не тільки зразок екологічного виду транспорту. Це також символ демократичності влади ... Використання велосипеда в якості основного транспорту допоможе уникнути проблем, пов'язаних із перекриттям вулиць на шляху проходження президентського кортежу», - вказується у привітанні.

За матеріалами: Офіційний сайт президента Росії, Коммерсантъ-Украина, Українська Правда

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі