Влада Швейцарії звільнила Романа Поланскі

Поділитися
Влада Швейцарії скасувала всі обмежувальні заходи щодо свободи відомого кінорежисера Романа Поланскі, який перебував під домашнім арештом із грудня минулого року, а також відмовилися екстрадувати його за запитом США.
Влада Швейцарії скасувала всі обмежувальні заходи щодо свободи відомого кінорежисера Романа Поланскі, який перебував під домашнім арештом із грудня минулого року, а також відмовилися екстрадувати його за запитом США.Про це у понеділок, 12 липня, повідомив голова федерального департаменту юстиції і поліції країни Евелін Відмер-Шлумпф на прес-конференції у Берні. «Містер Поланскі тепер може вільно пересуватися. Із 12:30 сьогоднішнього дня він вільна людина», - сказав чиновник. Окрім того, швейцарський уряд відмовився екстрадувати знаменитого режисера до США, чого домагалася американська влада. Нагадаємо, 76-річний Роман Поланскі був заарештований у кінці вересня 2006 року в Цюріху. До Швейцарії він прибув на фестиваль, де йому повинні були вручити нагороду за внесок у розвиток світового кінематографу. Режисера заарештували на основі ордера, виписаного у США в 1978 році. Роману Поланскі американська влада інкримінувала інтимний зв'язок із 13-річною моделлю Самантою Геймер. Щоб уникнути ув'язнення, режисер втік із США до Франції. У швейцарській в'язниці він провів майже два місяці, а потім був звільнений під заставу у 4,5 мільйона доларів. Відтоді режисер перебував під домашнім арештом у своєму шале у швейцарському гірськолижному курорті Гстаад. За словами адвоката Романа Поланскі, після зняття арешту він поки не залишав свого будинку.

За матеріалами: CNN, Эхо Москвы

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі