«Карію-Тур» визнано банкрутом

Поділитися
Господарський суд Києва визнав банкрутом туристичну компанію «Карія Тур» і відкрив ліквідаційну процедуру, мовиться у повідомленні, опублікованому 14 липня у газеті «Голос України».

Господарський суд Києва визнав банкрутом туристичну компанію «Карія Тур» і відкрив ліквідаційну процедуру, мовиться у повідомленні, опублікованому 14 липня у газеті «Голос України».

Відповідне рішення суд прийняв 5 липня 2010 року. Ліквідатором призначено арбітражного керуючого Валентина Мору. Заяви кредиторів приймаються протягом одного місяця із дня публікації.

Нагадаємо, що 9 липня 2010 один із найбільших турецьких туроператорів компанія Karya Tour (партнер української «Карія Тур») оголосила про своє банкрутство в Туреччині і припинила свою діяльність, пов'язану із виїздом туристів за кордон. У провінції Анталія українських туристів, що купили путівки компанії Karya Tour, почали виселяти із готелів у зв'язку з відсутністю оплати туроператором за заброньовані для громадян номери.

До вечора п'ятниці, за даними Міністерства закордонних справ України, українські туристи, які звернулися до дипломатичних та консульських установ, все ж таки були розміщені в готелях.

Міністерство культури і туризму Туреччини спільно із туристичними операторами, зокрема Tez Tour, вжили заходів щодо того, аби туристи змогли продовжити відпочинок і мали можливість вчасно повернутися до України.

Як повідомив аташе із питань культури та інформації посольства Туреччини в Україні Берат Йилдиз 13 липня, із самого початку після заяви компанії Karya Tour про припинення своєї діяльності, у Туреччині на відпочинку знаходилися 3,9 тис. туристів, які придбали турпутівки у цього оператора. Серед них - 1,724 тис. українців, а також громадяни Словаччини, Польщі та Угорщини.

Вильоти туристів до України розписані до 22 липня, зокрема, 13 липня до України повинні були повернутися близько 110 туристів, 14 липня очікується приліт 350 осіб. До 22 липня практично всі українці повернуться додому.

Нагадаємо, що Державна служба туризму і курортів закликала громадян України утриматися від поїздок до Туреччини по путівках турецького туроператора Karya Tour через його фінансові проблеми.

За матеріалами: РБК-Украина, Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі