Аргентина першою у Латинській Америці легалізує одностатеві шлюби

Поділитися
Парламент Аргентини у четвер, 15 липня, ухвалив закон про легалізацію одностатевих шлюбів, який розділив країну на два табори.
Парламент Аргентини у четвер, 15 липня, ухвалив закон про легалізацію одностатевих шлюбів, який розділив країну на два табори. Сенат прийняв цей законопроект після дебатів, які тривали близько 16 годин, більшістю у шість голосів. «За» проголосували 33 члени верхньої палати парламенту країни, а 27 - «проти». Ще троє сенаторів утрималися. Раніше у підтримку документа проголосувала нижня палата парламенту. Як відзначають експерти, президент Крістіна Фернандес є давнім прихильником даного законопроекту, тому він незабаром буде підписаний головою держави. Таким чином, Аргентина стане першою державою у Латинській Америці, яка легалізувала одностатеві шлюби. Законопроект, який 15 липня, був прийнятий аргентинським Сенатом, розділив країну на два табори. Так, противники легалізації одностатевих шлюбів проводили масштабні маніфестації біля стін парламенту республіки, у яких брали участь близько 60 тисяч осіб. Проти даного законопроекту виступив Архієпископ Буенос-Айреса, кардинал Хорхе Маріо Берголіо. Він, зокрема, заявив, що від прийняття документа «програють усі». «Діти мають право на те, щоб їх ростили і виховували батько і мати», - сказав кардинал. Зараз одностатеві шлюби на національному рівні дозволені лише у дев'яти країнах світу, в основному європейських.

За матеріалами CNN

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі