Литвин має намір зняти півзарплати із керівників фракцій, що влаштували розгром у Раді

Поділитися
Голова Верховної Володимир Литвин має намір підписати розпорядження щодо утримання половини зарплат керівників опозиційних фракцій, які спровокували розгром у залі засідань Ради під час розгляду «харківських угод» 27 квітня. Про це він заявив в інтерв'ю газеті «Коммерсант-Украина».
Голова Верховної Володимир Литвин має намір підписати розпорядження щодо утримання половини зарплат керівників опозиційних фракцій, які спровокували розгром у залі засідань Ради під час розгляду «харківських угод» 27 квітня. Про це він заявив в інтерв'ю газеті «Коммерсант-Украина».Нагадаємо, що 27 квітня на засіданні Ради опозиція намагалася протистояти ратифікації договору стосовно продовження перебування Чорноморського флоту у Криму до 2042 року. Депутати влаштували бійку, запалили димові шашки, спікера ВР Володимира Литвина закидали яйцями. Апарат Ради оцінив збитки, завдані парламенту у більш ніж 1 млн гривень. Прокуратура Києва порушила кримінальну справу проти депутатів від фракції НУ-НС Андрія Парубія та Юрія Гримчака через неправомірні дії у парламенті. Як повідомив Голова Верховної Ради, на сьогоднішній день за шкоду сплачено кілька десятків тисяч гривень із 1 млн. грн. «Я запропонував керівникам опозиційних фракцій подумати, як вони будуть ділити між собою матеріальну відповідальність. Відповіді поки що не отримав. Думаю, підпишу розпорядження про утримання половини зарплат керівників цих фракцій», - заявив Литвин. Відповідаючи на питання, чи проводитиметься утримання тільки із зарплат керівників фракцій, чи з депутатських зарплат також, Литвин зазначив: «Нехай ті люди, які уособлюють фракції, і платять. Я ж не можу розділити цю суму на всіх депутатів - тоді мені необхідно провести слідчі дії, експерименти і встановити частку провини кожного». «Я говорю про БЮТ і «Нашу Україну - Народну самооборону», тих, хто заливав клеєм пульти для голосувань, кидав димові шашки, яйця. Якщо будуть звернення та факти, які вкажуть на представників інших фракцій, я вчиню аналогічно», - додав він. При цьому Голова Верховної Ради зазначив, що справу проти організаторів заворушень у парламенті не закрито. «Наскільки мені відомо, розслідування триває», - сказав він. Литвин пояснив, що отримав листа із Генпрокуратури, у якому повідомляється, що слідчі дії тривають. Коментуючи події 27 квітня, спікер підкреслив, що вони стали стресом для депутатів. «Верховна Рада пройшла через якийсь стрес, через випробування 27 квітня. Депутати зрозуміли, що переступили «червону лінію» і тепер потрібно усвідомити необхідність діяти, керуючись Конституцією, регламентом і здоровим глуздом», - переконаний спікер.

За матеріалами: Коммерсант-Украина

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі