Google профінансує унікальні проекти в області цифрової літератури

Поділитися
Корпорація Google виділить мільйон доларів на дванадцять проектів у сфері цифрової літератури. Так, Відкритий університет, Університет Саутгемптона (Великобританія) і Каліфорнійський університет у Берклі (США) розпочнуть роботу над ініціативою Google Ancient Places, яка об'єднає воєдино сервіси Google Earth, Google Maps і Google Books. В остаточному підсумку це буде система пошуку книг, пов'язаних із певними географічними локаціями і тимчасовими відрізками.
Корпорація Google виділить мільйон доларів на дванадцять проектів у сфері цифрової літератури. Так, Відкритий університет, Університет Саутгемптона (Великобританія) і Каліфорнійський університет у Берклі (США) розпочнуть роботу над ініціативою Google Ancient Places, яка об'єднає воєдино сервіси Google Earth, Google Maps і Google Books. В остаточному підсумку це буде система пошуку книг, пов'язаних із певними географічними локаціями і тимчасовими відрізками.Паралельно Альфонсо Морено з Оксфордського університету разом з колегами складає покажчик всіх перекладів європейської літератури із 1701 по 1917 рік. Bibliotheca Academica Translationum буде використовуватися ним самим у ході дослідження, яке, за його словами, переверне уявлення про те, як поширювалися знання в ту епоху. Буде профінансовано проект, у ході якого кількісний аналіз буде застосований до всієї англійській літературі Вікторіанського періоду для виявлення мовних тенденцій. На думку експертів, ініціатива Google - частина великої, довготривалої, ретельно продуманої кампанії, яка повинна налаштувати громадськість на користь сервісу Google Books, з яким із питань дотримання авторських прав судиться безліч власників авторських прав. При цьому влада Євросоюзу дозволила корпорації оцифрувати 160 тисяч книг XVIII і XIX століть, що зберігаються у Національній бібліотеці Нідерландів.

За матеріалами Compulenta.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі